23948sdkhjf

Promeister utbildar i ADAS och nytt diagnosverktyg – i Norge

Mekonomen i Norge satsar på att höja sina verkstäders kompetens i att använda sina diagnosverktyg och i att kunna utföra ADAS-kalibreringar.

Tidigt i höstas släppte Autocom sitt nya diagnosverktyg ”Icon”. Nu kör Promeister i Norge utbildningar för Mekonomens verkstäder i landet i hur man använder nya Icon.

I Norge satsar Mekonomen nu på att successivt byta till nya diagnosverktyg på sina verkstäder. Hittills har man bytt ut cirka 250 enheter och målet är att ersätta totalt 450 enheter mot Autocoms nya diagnosverktyg Icon. Det skriver norska branschtidningen Motorbransjen.

Autocom är ett av de första oberoende företagen i världe som, både blivit godkänt och certifierat av OEM för att få tillgång till SGW-låsta fordon.

På Mekonomen i Norge vill man också få fler av sina verkstäder att börja jobba med kalibrering av ADAS-system (Advanced Driver Assistance Systems), istället för att lämna bort dessa jobb till märkesverkstäderna.

När verkstaden väl har kompetensen att jobba med ADAS-kalibrering så är det hyggligt snabba jobb, säger Kjell Teige, Promeisters vd i Norge, till Motorbransjen:

Det tar kanske kanske fyrtio minuter, varför då inte göra jobbet själv.

Det här är SGW: Många fordonstillverkare har börjat skydda sina fordon med diagnostiska säkerhetsväggar kallade Security Gateway (SGW) och brandväggar för att förhindra otillåtet intrång.

LÄS ÄVEN: På besök hos Promeisters mobila högvoltsutbildning

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.156