23948sdkhjf

Därför har norska verkstäder haft färre jobb än vanligt i vinter

Elpriset och vädret i vinter har medfört mindre mängd jobb för norska serviceverkstäder än normalt, rapporterar norska branschtidningen Motorbransjen.

Färre jobb än normalt i januari och februari, det rapporterar cheferna för tre av Norges största verkstadskedjor – Sørensen og Balchen, Sjekkpunkt och Bilxtra – om.

– Jag pratar dagligdags med verkstäder som berättar att de haft kunder som avbokar verkstadsbesök eller bantar en beställning de redan gjort med hänvisning till att de fått dyra elräkningar på sistone, berättar Petter Gunholt, kedjechef för Bilxtra, för Motorbransjen.

Samma utveckling beskriver kedjecheferna på Sjekkpunkt och Sørensen og Balchen. Samtidigt ser inte Sjekkpunkts kedjechef Ole Helge Ratvik några skäl till oro då han tror vinterns tapp kan kompenseras av en rejäl ökning i vår och sommar då många ska använda bilen på semestern.

Förra sommaren, 2021, var det färre verkstäder än vanligt som hade sommarstängt på grund av en högre efterfrågan än normalt på verkstadsjobb då många norrmän bilsemestrade på grund av coronarestriktionerna.

En annan faktor som minskade de norska verkstädernas försäljning i januari och februari var det ovanligt milda vädret i år under dessa två vintermånader. Det såldes färre batterier och motorvärmare än vanligt i år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078