23948sdkhjf

Mekonomen satsar på mobila verkstadstjänster

Mekonomen Group förvärvar 20,5 procent av det svenska servicebolaget Omnicar Holding som erbjuder mobil bilservice och digital försäljning av elbilar.

Omnicars tjänster erbjuds idag i Danmark med planerad etablering även i Sverige och Norge. Mobila verkstadstjänster är en snabbt växande trend som är uppskattad av både företag och privatpersoner.

Mekonomen Group ser strategiskt på mobila verkstadstjänster som ett komplement till tjänster som utförs i verkstäder. Mobil bilservice kan utföras på de flesta ställen, till exempel vid arbetsplatser och bostäder.

Med Omnicars tjänster breddar vi vårt erbjudande med större valmöjligheter för kunderna till ett enklare billiv. Med vår storlek kommer vi att kunna bidra till Omincars tillväxt och expansion till fler marknader i Norden, säger Petra Bendelin, direktör för affärsutveckling och strategi på Mekonomen Group i ett uttalande.

Omnicar har som första mobila serviceaktör i Danmark erbjudit mobila servicetjänster sedan hösten 2020 och har snabbt byggt upp en bred kundkrets bland företag såväl som privatpersoner.

Vi har utvecklat ett unikt koncept som erbjuder kunderna en femstjärnig bekvämlighetsbaserad bilservice. Varför köra till en verkstad när Omnicar kan serva din bil där och när det passar dig bäst. Under 2021 har vi även utvecklat en heltäckande IT-plattform som gör att verksamheten har goda förutsättningar att växa på ett unikt och skalbart sätt. Som delägare och strategisk partner kommer Mekonomen att kunna bidra mycket väl till denna resa, däribland under vår expansion de kommande åren, säger Mikkel K. Christensen, vd för Omnicar Holding i ett uttalande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.141