23948sdkhjf

De utbildar framtidens mekaniker

Det krävs mer specialiserad och djupare utbildning av fordonsmekaniker i takt med att nya typer av fordon med ny teknik och större komplexitet utvecklas. På Realgymnasiet erbjuds eleverna på Promeister Fordon att läsa kursen El- och hybridfordon 2.

– Att kunna känna igen och hantera ett elfordon är viktigt och det ökar jobbmöjligheten för eleverna, säger Karin Olsson, programutvecklare för Promeister Fordon.

På El- och hybridfordon 2 använder eleverna Promeisters digitala utbildningsportal (Electude) där de tränar och gör tester. De lär sig om säkerhetsrisker, att kunna identifiera komponenter samt hur de samverkar. De lär sig frånkoppling av högvoltssystemet enligt biltillverkarnas instruktioner och utför mätning på högvoltsfordon för att säkerställa ett spänningslöst tillstånd. Eleverna får även göra ett slutprov där handledaren och yrkesläraren gör en bedömning.

– En elev som klarar utbildningen har stora möjligheter till jobb, lägger man till El/Hybrid-utbildningen så är eleven rustad inför framtiden och blir attraktiv på jobbmarknaden, säger Jimmy Isgren, lärare på Promeister Fordon i Lund.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

1.328