23948sdkhjf

World of Volvo ska byggas i Göteborg

Volvo Cars och Volvo Group skapar tillsammans ett upplevelsecentrum i centrala Göteborg. World of Volvo ska bli en ny viktig och inspirerande destination i Göteborg och inte bara ett fordonsmuseum. Här ska man kunna uppleva design, kultur och aktuella ämnen genom utställningar och events som ger en levande mötesplats.

­­– Volvo har alltid hört samman med Hisingen och vårt nuvarande Volvo-museum har legat lite avsides. Frågan har därför väckts att etablera Volvos varumärke i centrala Göteborg på ett helt nytt sätt, berättar Magnus Wrahme, vd för World of Volvo i ett pressmeddelande.

Platsen för bygget är där Saabs gamla växellådsfabrik en gång låg söder om Liseberg och genom en spektakulär design precis invid E6 ska byggnaden verkligen synas. Mycket grönska och gröna ytor runt om byggnaden gör det till en välkomnande oas som ska locka många besökare att både ta del av evenemangen men även att bara slå sig ner i det gröna.

– Vi vill att de som kommer till World of Volvo ska kunna ta del av det som vi erbjuder utan att betala. Huset och parken var öppen för alla. Här ska man kunna mötas i restaurangen eller i bistron. Som student ska man kunna bestämma träff eller bara sitta och plugga i en trivsam miljö. ”Vi drar till Volvo” är vår önskan, säger Magnus Wrahme.

Den stora invigningen är planerad till början av 2024.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109