23948sdkhjf

Lyssna på Koenigsegg Gemera

Nu när alla har möjlighet att distribuera sitt nyhetsmaterial i egna kanaler går det att få en mycket närmare inblick i vad som händer. Christian von Koenigsegg är en av de som tagit tillvara på Youtube med en egen kanal för sitt hyperbilsmärke och i sin senaste video får vi se den nya modellen Gemera som hade premiär i Genève för två år sedan. Dessutom låter von Koenigsegg få höra den lilla bensinmotorn.

Yes, Gemera har en liten trecylindrig motor på två liter som utvecklar närmare 600 hästar tack vare Freevalve-tekniken som styr ventilerna med en kombination av tryckluft, hydraulik och elektriska impulser.

Men 600 hästar räcker inte långt i en Koenigsegg och därför har bilen även tre stycken elmotorer. En vid varje bakhjul och en vid bensinmotorns vevaxel som tillsammans ger 1 100 hästar. Så 1 700 hästar och 3 500 Nm i Gemera alltså!

För att driva elmotorerna har Gemera ett 800-voltsbatteri på 10 kWh som ska räcka till fem mil på el. Bensintanken på 75 liter ska räcka till ytterligare 95 mils körning.

Den knappt fem meter långa Gemera har plats för fyra vuxna och ryktas kunna fixa sprinten till 100 km/tim på under två sekunder och toppa 400 km/tim. Det ser vi fram emot!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094