23948sdkhjf

Biltillverkaren som drabbades av rekordmycket piratdelar ifjol

2021 blev ett dystert rekordår för Mercedes-Benz. Då upptäckte biltillverkaren fler förfalskade bildelar (piratdelar) än något tidigare år.

Under 2021 togs över 1,86 miljoner förfalskade Mercedes-bildelar i beslag i över 650 razzior världen över. Det är en ökning med cirka 6 procent jämfört med året innan (2020), uppger Mercedes-Benz.

Under de föregående två pandemiåren – 2020-2021 – har tillverkare av piratdelar blivit alltmera aktiva när det gäller att marknadsföra och sälja sina produkter via egna hemsidor och sociala medier. Det uppger Mercedes-Benz.

Den tyska biltillverkaren avslöjar också att man lägger allt mer resurser och arbete på att avslöja pirattillverkarna, bland annat genom att spåra misstänkta piratdelar och pirattillverkare via deras plattformar på nätet.

Den tyska tidningen Automobilwoche berättar om ett långt ifrån unikt exempel på piratdelar till Mercedes som orsakat allvarliga incidenter: En pirattillverkad kylargrill som en Mercedesägare bytt till och som lett till att motorhuven lossnar under färd på motorvägen och slår sönder vindrutan på bilen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078