23948sdkhjf

Tesla levererad med olika däck

En Tesla-kund i USA trodde knappt sina ögon när hans nya bil levererades med två olika sorters däck. Kunden fick nog och avbeställde bilen.

Efter åtta månaders väntan kom äntligen den nya bilen, en Tesla Model X Plaid. När kunden granskade den nya fina bilen noggrannare konstaterade han att framdäcken var Michelin Latitude Sport 3, vilket är sommardäck. Bak satt däremot Continental CrossContact LX Sport vilket är ett åretruntdäck.

Amerikanska Motortrend menar att det är helt befängt att få omaka däck på en bil vars prislapp börjar på 1 587 990 kr. Vidare påpekar de att däcken är den enda kontakten en bil har med vägen så det är ytterst viktigt att det blir rätt. Det gäller särskilt när det är däck som sitter på en elektrisk suv med 1 034 hästkrafter. Risken är stor att det går åt skogen när det är olika greppnivåer fram och bak.

Enligt Motortrend erbjöds ägaren att få rätt däck till bakhjulen vid ett senare tillfälle. Det rapporteras dock att ägaren tackade nej till erbjudandet. Utöver att däcken var omaka visade det sig att flera karossdelar inte satt som de skulle. Dessutom var kupén smutsig och behövde städas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.077