23948sdkhjf

Succé för automatiserad färgblandning

När sångaren och artisten Michael Jackson 1983 släppte musikvideon till sin låt ”Billie Jean” gjorde han dansrörelsen backslide populär och omnämnd som ”Moonwalk” runt om i världen. Nu har PPG lanserat sin ”Moonwalk” – som också nått världsspridning.

PPG:s automatiserade färgblandningsmaskin Moonwalk har fått fotfäste på marknaden sedan lanseringen i juni 2019. Moonwalk finns nu på mer än 1000 skadeverkstäder runt om i Europa. I Sverige har mer än 50 maskiner redan installerats.

Moonwalk är en betydande innovation i färgblandningsprocessen och den har flera viktiga fördelar för både lackerare och ledning, menar man på PPG – bland annat minimering av spillet.

För att möta det ökande intresset för automatiserade färgblandningsprocesser har PPG Scandinavia nyligen varit på en roadtrip med sin Moon-van som har en Moonwalk installerad inne i fordonet där man gjort live-demonstrationer hos en rad verkstäder.

Vid sidan av Moonwalk har PPG Scandinavia även visat produkterna Stockmanager – ett automatiserat lagerhanteringssystem – och Processmanager, som är PPG:s kompletta planeringssystem.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Verkstäder måste bli bättre på service enligt experten
Priset på begagnade bensinbilar sjunker
Minskning av husvagnar och husbilar
Startbatteriet hos laddhybrider kräver extra omsorg
F1-världsmästare kör NASCAR-bil i Le Mans
Bilprovningen tar chef från Rusta
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.14