23948sdkhjf

Succé för automatiserad färgblandning

När sångaren och artisten Michael Jackson 1983 släppte musikvideon till sin låt ”Billie Jean” gjorde han dansrörelsen backslide populär och omnämnd som ”Moonwalk” runt om i världen. Nu har PPG lanserat sin ”Moonwalk” – som också nått världsspridning.

PPG:s automatiserade färgblandningsmaskin Moonwalk har fått fotfäste på marknaden sedan lanseringen i juni 2019. Moonwalk finns nu på mer än 1000 skadeverkstäder runt om i Europa. I Sverige har mer än 50 maskiner redan installerats.

Moonwalk är en betydande innovation i färgblandningsprocessen och den har flera viktiga fördelar för både lackerare och ledning, menar man på PPG – bland annat minimering av spillet.

För att möta det ökande intresset för automatiserade färgblandningsprocesser har PPG Scandinavia nyligen varit på en roadtrip med sin Moon-van som har en Moonwalk installerad inne i fordonet där man gjort live-demonstrationer hos en rad verkstäder.

Vid sidan av Moonwalk har PPG Scandinavia även visat produkterna Stockmanager – ett automatiserat lagerhanteringssystem – och Processmanager, som är PPG:s kompletta planeringssystem.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11