23948sdkhjf

De slutar som importör av Jaguar och Land Rover

Nic Christiansen kommer inte längre att ansvara för importen av brittiska Land Rover och Jaguar i Norge och Sverige.

Nic Christiansen Gruppens danske vd Niels Vrist Bertelsen bekräftar för tidningen Motor att företaget kommer att förlora importen av sina brittiska märken Land Rover och Jaguar i Norge och Sverige, som importeras av dotterbolagen British Car Norway och British Car Sweden. Även i Danmark står dotterbolaget British Car Import för importen av de brittiska lyxbilarna.

– Vi har sagts upp med 24 månaders uppsägningstid i Norge och Sverige, där vi även har sagt upp alla återförsäljaravtal. Återförsäljarna kommer att erbjudas en avsiktsförklaring i samband med ett nytt kontrakt. Förändringarna har inget inflytande på den danska marknaden, där vi fortsätter att importera de två märkena, säger han.

Niels Vrist Bertelsen understryker att det är väldigt lite han har att säga och vill därför inte gå in på de strategiska överväganden som ligger till grund för beslutet. Han tror dock inte att situationen i Norge och Sverige kommer att få stora personalkonsekvenser

– Vi arbetar med en ambitiös tillväxtstrategi i Nic Christiansen Group och räknar med att kunna lägga till nya aktiviteter inom de 24 månader som är vår uppsägningstid. Det innebär att jag räknar med att de flesta av de berörda medarbetarna kommer att omplaceras till nya projekt.

Tydligen är det en del av den nya strategin i Norge och Sverige att inte alla återförsäljare kommer att sälja Jaguar längre. Enligt norske bilnytt.no ska norska återförsäljare få möjlighet att behålla Land Rover, men inte Jaguar.

Niels Vrist Bertelsen kommer inte att kommentera om det finns liknande överväganden i Danmark, där de två varumärkena säljs genom de Nic Christiansen-ägda återförsäljare British Motor Group i Gladsaxe nära Köpenhamn och Terminalen Premium i Risskov nära Aarhus.

På frågan om försäljningen av de två varumärkena går bra, lyder svaret från Niels Vrist Bertelsen:

– Som många andra i branschen har vi få registreringar på grund av leveranssvårigheter, men har en stor orderportfölj. Speciellt på modellerna Land Rover Defender, Land Rover Discovery Sport och Range Rover. Men jag vill återigen betona att det är begränsat vad jag kan kommentera.

Enligt bilstatstik.dk, som anger antalet nyregistreringar, har totalt 44 Jaguarer och 121 Land Rovers sålts hittills under året.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11