23948sdkhjf

Det sitter en Lars bakom ratten

Bakom ratten på 14 av våra vanligaste bilmärken är det störst chans att hitta en Lars. Det visar uppgifter från Statistiska Centralbyrån. Mikael är ett annat vanligt namn i bilregistret och toppar listan över fyra märken, medan Eva kör Renault.

Har du någon gång undrat vad den som kör en Mercedes oftast heter? Eller en BMW? Eller en Volvo? Det har Kvdbil gjort. Därför gav de SCB i uppdrag att ta fram en sådan lista.

Lars dominerar fullständigt och är det vanligaste namnet för hela 14 bilmärken. Därefter hamnar Mikael som det näst mest vanliga namnet. Mikael leder nämligen namnligan för de fyra bilmärkena Audi, BMW, Kia och Seat.

- Lars är visserligen Sveriges vanligaste mansnamn och det är ungefär så dubbelt så vanligt att män äger en bil som att kvinnor gör det, men att namnet skulle sticka ut så mycket hade vi aldrig kunnat ana. Känner du en Lars är han antagligen inte biltokig. Han är vansinnigt biltokig, säger Daniel Odsberg, försäljningschef Kvdbil.

Men det finns två fabrikat som har helt andra namn i toppen. Det är flest Anders som kör Volkswagen och flest Eva som sitter i förarsätet i en Renault. Det sistnämnda märket är det enda där det finns fler kvinnor topp fem, än det gör män. Anna är det tredje vanligaste namnet på en Renaultägare i Sverige och Maria det fjärde vanligaste.

 

Vanligaste namnen bakom ratten

Audi: Mikael

BMW: Mikael

Citroen: Lars

Ford: Lars

Honda: Lars

Hyundai: Lars

Kia: Mikael

Mazda: Lars

Mercedes-Benz: Lars

Nissan: Lars

Opel: Lars

Peugeot: Lars

Renault: Eva

Saab: Lars

Seat: Mikael

Skoda: Lars

Subaru: Lars

Toyota: Lars

Volkswagen: Anders

Volvo: Lars

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Flera modeller från Skoda försvinner om Euro 7 införs
Färre bilar väntas säljas i år
ARN: Bakläxa för hängande bromsrör
Bästa utrustningen för din verkstad
Allt fler tjejer pluggar fordon
Paul Newmans trimmade Volvo 745 till salu
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.14