23948sdkhjf

Porsche Carrera Cup Scandinavia tävlar på Le Mans!

2023 blir ett maxat år för Porsche med flera jubileum att celebrera. För att fira åker svenska Carrera Cup till Le Mans!

Det finns ingen racingbana på planeten som är mer förknippad med Porsche än Circuit de la Sarthe, i dagligt tal Le Mans, hem till den mytomspunna tävlingen 24 heures du Mans. Hela 19 gånger har Porsche stått som totalsegrare och Porsche 911 har hela 109 klassvinster i tävlingen.

Därför är det helt unikt att Porsche Carrera Cup Scandinavia (PCCS) gör ett samarbete med Porsche Carrera Cup France (PCCF). De två mästerskapen tävlar tillsammans på den legendariska landsvägsbanan och värmer upp publiken inför långloppsklassikern 24 Heures du Mans.

Tävlingens officiella namn är Porsche Carrera Cup Le Mans och räknas som deltävling i både PCCS och PCCF. Arrangörerna förutser ett startfält med hela 71 bilar till detta 45 minuter långa race. Tidpunkten planeras till lördag 10 juni på förmiddagen inför starten av 24-timmarsklassikern.

– Porsche Carrera Cup Le Mans blir en häftig upplevelse för alla som älskar Porsche och skandinavisk motorsport, säger Raine Wermelin, direktör, Porsche Sverige som även nämner att startfältet ska toppas upp av välmeriterade gästförare.

Varför detta överdåd från Porsche tro?

Jo, 2023 fyller Porsche 75 år som sportbilstillverkare och den legendariska bilmodellen 911 fyller samtidigt 60 år. Le Mans 24-timmars genomfördes för första gången 1923 och firar därmed sitt 100-årsjubileum.

Tidigare i år presenterade Porsche även sin nya LMDh-bil 963 som gör sin racingdebut under 2023. Lagom för att ha möjlighet att knipa den 20:e totalsegern på Le Mans.

Tävlingen i Frankrike sammanfaller även med den 20:e säsongen av Porsche Carrera Cup Scandinavia och mästerskapet uppfyller nu sitt löfte om att åter tävla utanför Skandinavien. Detta efter tidigare gästspel med Porsche Carrera Cup Deutschland på Nürburgrings Nordschleife 2012 och 2018 på Nürburgrings GP-slinga.

Jag ska dit! Ska du?

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094