23948sdkhjf

Fem stjärnor från Euro NCAP till ID. Buzz och Amarok

Två nya bilmodeller från Volkswagen får toppbetyg i tester av fordonssäkerhet. Robusta konstruktioner och ett stort antal assistanssystem i standardutrustningen ger både den helelektriska ID. Buzz och nya pickupen Amarok utmärkta recensioner gällande säkerheten.

Nya ID. Buzz har uppmärksammats ordentligt efter lanseringen för bara några veckor sedan. Nu får de fem stjärnor för fordonssäkerhet, som delas ut av Euro NCAP. Bilen får en bra totalpoäng för både kollisions- och passagerarskydd.

ID. Buzz är som standard utrustad med förar-, passagerar-, mitt- och sidokrockkuddar samt sidokrockskyddsgardiner. Den elektriska MPV:n från Hannover fick 92 procent av de högsta möjliga poängen för passagerarskydd och uppnådde ett utmärkt resultat tack vare kombinationen av krockkuddar och den krockabsorberande karossen.

Nya Amarok fick samma höga poängsumma i krocktesterna som ID. Buzz. Volkswagen Transportbilars nya pickup, som inte lanseras i Sverige förrän till sommaren nästa år, tilldelades också utmärkelsen fem stjärnor av testorganisationen Euro NCAP.

Som för ID. Buzz är det kombinationen av en robust kaross med en mängd moderna assistans- och säkerhetssystem som ledde fram till ett bra resultat för Amarok. Pickupen har även knäkrockkudde. De mycket goda poängen för front- och sidokrocktesterna med Amarok uppnåddes i kombination med de VW-specifika bilbarnstolarna.

Euro NCAP gav också högsta betyg för undvikande av olyckor. Till förarens förfogande i både ID. Buzz och nya Amarok finns många system som standard, medan fler assistans- och säkerhetssystem finns som tillval. I kategorin ”Safety Assist” hjälpte de ID. Buzz att nå 90 procent och Amorak 84 procent av totalt möjliga rankingpoäng.

Läs mer om: VW
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
En modern klassiker från Mechatronik
Tre klasser vann jackpot på Automässan
Elfordon kräver nya rutiner hos polisen
Bilägare får nya däck efter rekordslitage
Och årets bilfärg är...
ARN: Ingen ersättning för SL-kort när nya bilen krånglade
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.109