23948sdkhjf

Biltvätten används för att få egen tid

Vi lever i en stressig tid och då kan det vara särskilt viktigt att få tid för sig själv. Enligt en undersökning av Hållbar biltvätt använder nästan var tionde svensk biltvätten som en ursäkt för att få egen tid.

Förutom att många har det stressigt på jobbet med allt högre krav, så är det ofta mycket som ska hinnas med i hemmet. För att sänka stressnivån är det viktigt att kunna göra något där man får vara för sig själv. En undersökning från YouGov som gjorts på uppdrag av miljöinitiativet Hållbar biltvätt, visar att var tionde person använder biltvätten som en ursäkt för att få egen tid.

– Vill man använda biltvätten för att smita undan alla måsten en stund är det viktigt att tvätta bilen på en godkänd biltvättsanläggning. På så sätt gör man inte bara sig själv en tjänst utan förhindrar även att oljor och tungmetaller kommer ut i våra sjöar, hav och vattendrag, säger Robert Dimmlich, initiativtagare till Hållbar biltvätt och vd för Organisationen Sveriges Servicestationer.

Fenomenet har visat sig vara särskilt vanligt hos män där 13 procent av de tillfrågade uppger att de besökt biltvätten för att få tid för sig själv.

– Vi har i tidigare undersökningar sett att just männen tar det största ansvaret för tvättningen av familjens bilar. Så det är egentligen inte vidare förvånade att det är flest män som använder biltvätten som en ursäkt för att komma undan annat, säger Robert Dimmlich.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079