23948sdkhjf

VW utser nya chefer på kvalitets- och designavdelningar

Volkswagen-koncernen omstrukturerar de två varumärkesövergripande funktionerna kvalitet och design. Syftet är en närmare koppling till koncernens huvudvarumärken Volkswagen Personbilar, Audi och Porsche för att säkerställa ett konsekvent fokus på kundernas behov.

Från och med den 1 januari 2023 kommer Michael Neumayer att leda Quality Management-divisionen samtidigt som han behåller sin position som chef för Quality på Audi. Han ersätter Frank Welsch som går i pension efter nästan 30 års tjänstgöring i koncernen. Från och med den 1 januari 2023 kommer Michael Mauer att bli chef för Group Design samtidigt som han behåller sin position på Porsche. Han ersätter Klaus Zyciora som lämnar företaget.

På hela koncernledningens vägnar tackade koncernchef Oliver Blume Frank Welsch och Klaus Zyciora. I synnerhet Klaus Zyciora kan blicka tillbaka på Volkswagens breda designutbud. Han har bland annat ansvarat för Golf generation VI till VIII och den nya ID.-familjen. Klaus Zyciora började sin karriär på Volkswagen som inredningsdesigner 1989. År 2000 blev han chef för Interior Design och 2002 blev han chef för Exterior Design. 2007 tillträdde han tjänsten som Executive Director för Volkswagen Design och ledde ett team bestående av fler än 600 designers. 2020 blev han chef för Group Design.

Läs mer om: VW
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063