23948sdkhjf

Lyxladdhybrid från Mercedes

Nu presenteras den första elektrifierade modellen från Mercedes-Maybach. Genom att montera in en laddhybrid blir företagets lyxigaste modell ännu tystare och ännu bekvämare. Räckvidden på ren el är cirka 10 mil och den totala systemeffekten är ca 510 hk.

Mercedes-Maybach är varumärket för Mercedes-Benz allra lyxigaste modeller. Genom nya S 580 e lanserar för första gången Mercedes-Maybach en laddhybrid. När bilen är i el-läge blir den redan från början extremt tysta kupén ännu tystare.

Vid ren eldrift är räckvidden ca 10 mil och den kombinerade bränsleförbrukningen är på ca 0,1 liter per mil. Elmotorn är på 150 hk, 110 kW, och förbränningsmotorn är en rak 6:a på 3 liter och 367 hk, 270 kW. Tillsammans ger det en effekt på 510 hk och ett maximalt vridmoment på 750 Nm. 0–100 kan göras på 5,1 sekunder och toppfarten är 250 km/tim. Laddning med AC kan göras med 11 kW och det går att få bilen med 60 kW DC-laddning, vilket betyder full laddning på ca 30 minuter.

– Med vår första laddhybrid kombinerar vi Maybachs lyx med möjligheten att köra elektriskt. Senare i år kommer vi att presentera vår första helt elektriska modell, säger Daniel Lescow, chef för Mercedes-Maybach.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Bell Aurens Longnose – när pengarna räcker till
Tyngre bilar oroar Gröna Mobilister
De bildar världens första storskaliga däckåtervinningsbolag
Motonets nästa jättevaruhus till Örebro – ”Ett toppenläge”
Ny vd hos Mercedes-Benz
Hedins nya storaffär omfattar hela Norden
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
RT-Forum
Transportnet

Sänd till en kollega

0.125