23948sdkhjf

Volvo mest efterlysta bilmärket 2022

Antalet efterlysta bilar har minskat drastiskt de senaste åren. Samtidigt är det många bilar som aldrig återfinns.

Volvo låg i absolut topp av de mest efterlysta bilmärkena förra året. Av 6 064 efterlysta bilar var 1 130 av märket. Tvåa var Volkswagen med lite mer än hälften så många. Antalet efterlysta bilar minskade dock en aning mot året innan då 5 698 bilar efterlystes. Larmtjänst har tagit fram statistiken som också visar att 26 procent av alla bilarna aldrig återfanns under året. Vilket är en ökning med två procentenheter jämfört med året innan.

– Det är i dag mycket svårare att stjäla en bil. Det krävs stor teknisk kompetens alternativt att tjuven kommit över nyckel på något sätt. Exempelvis genom inbrott eller rån, säger Larmtjänsts utredare, Niclas Antonsson, i en kommentar.

Att det blir svårare att stjäla bilar visar sig också tydligt i statistiken. 2005 efterlystes exempelvis 28 793 bilar. Tio år senare, 2015 hade siffran minskat till 8 908. Larmtjänst noterar att många av de stulna bilarna stjäls av internationella brottsnätverk som för bilarna utomlands. De senaste åren ska framförallt märkena Toyota och Lexus ha varit drabbade.

Lamtjänst påpekar också att bara för att ett fordon har blivit efterlyst innebär det inte att det har blivit stulet. Orsaken kan exempelvis bero på bedrägeri, olovligt brukande eller förfogande.

Mest efterlysta bilmärkena - Infogram

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078