23948sdkhjf

Continental ska bli miljövänliga med maskrosor, ris och pet-flaskor

Senast 2050 ska samtliga däck från Continental vara gjorda av hållbara material. Vägen dit går bland annat genom återvunna pet-flaskor, rester från risproduktion och gummi från specialodlade maskrosor. Genom att blanda in alltmer av dessa produkter i däcken hoppas Continental på att bli miljövänliga.

Efter över 150 år av däcktillverkning är Continental en av världens största däcktillverkare. De senaste åren har företaget satsat på en allt starkare position på hållbarhetsområdet. Företaget arbetar löpande mot ökad hållbarhet, och har en uttalad ambition om att vara koldioxidneutrala senast 2050.

En av de viktigaste komponenterna i ett däck är naturgummi, som på ett modernt däck står för mellan 10 och 40 procent av däckets vikt. Genom att industrialisera utvinningen av naturgummi från maskrosor hoppas Continental ersätta eller komplettera det gummi som i dag utvinns från gummiträd.

Redan i dag innehåller ett personbilsdäck från Continental mellan 15 och 20 procent förnybara eller återvunna material. Den siffran ska enligt företaget öka ytterligare  genom innovativa lösningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094