23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Nokian Däck AB

Nokian Tyres är världens nordligaste däcktillverkare som erbjuder trygghet under alla förhållanden. Vår kunskap härstammar från våra skandinaviska rötter och värderingar. Hållbar säkerhet och miljövänlighet under hela livscykeln är målen för våra personbilsdäck och tunga däck. Företaget omfattar även Vianor-kedjan, som specialiserat sig på underhåll av fordon och däcktjänster.

Bolagets omsättning uppgick år 2017 till cirka 1,6 miljarder euro och sysselsätter cirka 4 600 personer. Nokian Tyres är noterade på Nasdaq Helsingfors.

Vi utvecklar och tillverkar däck av hög kvalitet för personbilar, skåpbilar och lastbilar. Vi är särskilt kända för våra innovativa vinterdäck, samtidigt som vi utvecklar konkurrenskraftiga sommar- och året-runt däck för den europeiska marknaden. Som en av världens ledande tillverkare av tunga specialdäck fokuserar vi på utvalda segment, såsom skogs-, jordbruks-, hamn- och gruvmaskiner. Vårt företag omfattar även Vianor-kedjan, som specialiserat sig på underhåll av fordon och däcktjänster.

Nokian Tyres är ett starkt varumärke, särskilt i Norden och Ryssland, medan Centraleuropa och Nordamerika är tillväxtmarknader för oss. Våra innovativa och banbrytande produkter, högkvalitativa tjänster och starka distributionsnätverk hjälper oss att öka vår marknadsandel i tillväxtregioner. På lång sikt vill vi arbeta på alla viktiga marknader för vinterdäck.

Nyckelprodukterna tillverkas i våra fabriker i Nokia, Finland och i Vsevolozhsk, Ryssland. Vissa produkter tillverkas i kontrakterade fabriker där kvalitetsnivån motsvarar Nokian Däcks höga krav.

Nokian Tyres plc är ett bolag som grundades år 1988. Företagets rötter sträcker sig till år 1898, då Finlands Gummifabrik Ab grundades. Tillverkningen av personbilsdäck började år 1932 och världens första vinterdäck tillverkades år 1934.

Fakta om Nokian Däck AB

Adress
Nokian Däck AB
Box 3002
195 03 Märsta
Se på karta

Region
Sverige
Stockholms län
Sigtuna kommun

Telefon: +46 084747440

Fax: +46 087611528

VAT nummer: SE5561954487

Anställda: 20-49

Se hemsidan

Kontaktpersoner

Petra Binken

Sänd till en kollega

0.094