23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

SEK Svensk Elstandard

SEK Svensk Elstandard är en ideell organisation som drivs utan vinstintresse och som är utsedd av regeringen att ansvara för all standardisering inom det elektrotekniska området i Sverige. Alla svenska företag, myndigheter, organisationer, högskolor och universitet kan delta i standardiseringsarbetet som till största del bedrivs genom internationella och europeiska samarbeten. Idag deltar omkring 800 experter som med sina specialistkunskaper påverkar internationell standard och representerar Sverige genom SEK som är samordnare och svensk nationalkommitté.

SEK är svensk nationalkommitté i IEC, International Electrotechnical Commission. IEC och det internationella standardiseringsarbetet är stommen i SEKs verksamhet och standarder från IEC ligger till grund för de flesta europeiska och svenska standarder inom det elektrotekniska området.


SEKs medverkan i det europeiska samarbetet i CENELEC, Comité Européen de Normalisation Electrotechnique, där SEK också är svensk nationalkommitté, syftar i första hand till att fastställa internationell standard från IEC som europeisk standard och uppnå en likformig tillämpning av IEC-standarderna i de olika europeiska länderna. Arbete med rent europeiska standarder bedrivs i regel endast om det saknas ett intresse på internationell nivå.

Nyheter

Fakta om SEK Svensk Elstandard

Adress
SEK Svensk Elstandard
Postadress: SEK Svensk Elstandard, Box 1284, 164 29 Kista.
Besöksadress: Kistagången 16, trapphus A, plan 4 (ligger ca 250 m från Kista Galleria), 164 40 Kista.

164 29 Kista

Region
Sverige
Stockholms län
Stockholms stad

Telefon: +46 84441400

VAT nummer: SE802000746701

Kontaktpersoner

Sofie Bergh

Sänd till en kollega

0.141