23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Köpa billiga däck eller dyra däck?

Många vill nog att de däck de ska köpa nya, inte ska vara allt för dyra. Därför är det många som söker efter billiga däck. Dock är det bra att veta att det kan vara skillnader på däck och däck. Det finns idag billiga däck med bra kvalitet så väl som det finns de som är riktigt usla. Många gånger är det lite mindre däcktillverkare som har de allra billigaste däcken, så kallade budgetdäck, men det kan även finnas billiga däck av tillverkare så som Continental eller Nokian Hakkapeliitta.

Det viktigaste är inte priset då du köper däcken, utan att det är däck som är anpassade för din bil, för vilken säsong det är samt att de är anpassade för de underlag du kör mest på.

Vad ska du tänka på när du väljer vinterdäck?

Under vintern är det noga att välja bra däck. Det är dock så att det kan skilja sig åt i vad du behöver ha för däcktyp, beroende på var i Sverige du bor. Är det mycket snö och is, så kan det vara värt att satsa på dubbdäck till exempel.

Det är ju så att olika däcktypers prestanda, de är optimerade för att fungera för olika underlag. Men det är ju sällan man kör på ett och samma underlag, då det varierar beroende på var du kör. Ser man till dubbdäck, så passar de bäst där det är isigt, men de kan riva upp hälsofarliga partiklar på barmark. Dock är det som så att dubbade däck och dubbfria däck, de har likvärdigt grepp på barmark och snö. 

Sedan är det även så att vinterdäck, de kan vara olika utformade beroende på tillverkare. Det finns till exempelvis nordiska dubbfria däck som då är anpassade för snö och barmark i nordiska temperaturer. Sedan finns det centraleuropeiska dubbfria vinterdäck, som är anpassade för högre temperaturer

Bra tips om vinterdäck och vinterväglag

En bra sak att tänka på då det gäller vinterdäck, det är att undvika att välja de allra billigaste budgetdäcken. Dessa har oftast ett sämre grepp på is. En annan bra sak att ha koll på, det är att vinterdäck ofta har en bestämd rotationsriktning.

Om du satsar på dubbdäck, så kan det vara bra att göra en försiktig inkörning av dem, i cirka 25 mil där du ska undvika att göra kraftiga accelerationer och svängar.

Om du har däck sedan innan, så se till att sätta de bästa däcken bak. Det för att minska sladd-risken. Om du har dubbade däck som slitits ut och dess dubb sticker ut mindre än cirka 0,5 mm så gör de inte någon nytta. Det även om däckmönstret är bra

Hitta billiga däck på nätet

Om du vill hitta bra, billiga däck på nätet, då ska du definitivt kolla in Däckvaruhuset. Hos dem finns det sommardäck, vinterdäck och fälgar. Hos dem kan du fynda däck till bra priser, men med kvalitet. De har låga priser tack vare att de har ett lager där de kan ha flera tusen däck. Bland de däck du hittar hos dem så har du bland annat  Michelin, Continental och Goodyear samt ett stort utbud av billiga mellanklassdäck och budgetdäck som Nexen, Kumho, Hankook och andra.

Sänd till en kollega

0.015