23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Att tänka på vid bilköp

Det finns mycket att tänka på om du står inför ett bilköp och det första och viktigaste är naturligtvis att fundera på vilken sorts bil du söker. Hur ofta ska den användas? Behöver den ha plats för mycket packning? Hur många kommer att åka i bilen normalt? Behövs det plats för barnvagn eller golfutrustning? Föredrar du en praktisk bil eller vill du hellre ha en bil med högre status? Är det verkligen en bil du behöver eller är det mer praktiskt att ha en fyrhjuling, som du kan läsa mer om på celinas.se. Är det bättre att köpa en ny bil eller föredrar du att köpa en begagnad bil? 

Ny eller begagnad bil?

En stor fördel med en ny bil är att den har högre komfort och säkerhet än en begagnad. Du kan också vara säker på att alla funktioner fungerar som de ska och att bromssträckan blir kortare med nya fräscha bromsar på bilen - besök den här webbplatsen för mer information om hur du beräknar bromssträckan. En ny bil drar mindre bränsle och du har en garanti som täcker alla eventuella fel samt att du slipper besikta bilen de första tre åren. Den största nackdelen är naturligtvis den stora initiala kostnaden för att köpa den.

Den största fördelen med att köpa en begagnad bil är naturligtvis prislappen som är lägre än om du köper en ny bil. I och med värdeminskningen på en ny bil så kan det gå att få tag på en bra bil som inte är alltför gammal till ett bra pris. Nackdelen är att du kan få överraskningar som blir kostsamma i form av reparationer, men även service och underhåll kan bli dyrt. 

Diesel, bensin eller el?

Dieselbilar är ofta lite billigare i inköp då de anses vara en miljöbov samt att dieselpriserna är högre än de andra alternativen. En bensindriven bil kan vara något högre att köpa men är ofta lite billigare i drift så om du kör väldigt mycket kan det vara ett bra köp. En elbil är dyrare att köpa men billigare att köra. På feber.nu kan du läsa om vad det kostar att ladda en elbil så att du kan göra en kalkyl på vad som passar din ekonomi bäst. Du bör även se över möjligheterna att ladda din elbil i nära anslutning till ditt hem och ha i åtanke att körsträckan per laddning kan vara ganska kort.

Så gå inte ut och impulsköp en bil utan fundera noggrant innan så att det blir rätt för dig.

Sänd till en kollega

0.048