23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Så sparar du pengar på din bilförsäkring

Genom att välja rätt försäkring kan du spara in många kronor så du har lite extra pengar över till annat. Att hitta en bilförsäkring som passar dig är inte så svårt som det verkar, här får du tipsen om hur du kan gå tillväga. Genom att undersöka marknaden ordentligt har du nämligen stora chanser att spara tusentals kronor på din försäkring.

Lag på trafikförsäkring

En så kallad trafikförsäkring är grunden i alla bilförsäkringar och i Sverige är det lag på att du ska ha en trafikförsäkring. Det som ingår i denna försäkring är att den täcker olyckor på annans egendom och personskador. I vissa trafikförsäkringar ingår även försäkring om passagerarna fått bestående men efter en olika. Något som du bör fundera över är om du vill ha en större försäkring, då kan du välja mellan en helförsäkring eller halvförsäkring. För att avgöra vilken försäkring som passar bäst för din bil är det viktigt att ta hänsyn till ditt behov och budget.

Halv- eller helförsäkring

En halv- och helförsäkring är något dyrare än en trafikförsäkring men de har ett högre skydd. I de flesta halvförsäkringarna ingår ersättning vid stöld, glasskador, maskinskador, brandskador, bärgning och rättskydd. Det kan dock variera från bolag till bolag vad exakt som inkluderas. I en helförsäkring ingår också vagnskada. Det betyder att skador på ditt fordon ersätts även om det var du som orsakade olyckan. Självrisken vid en helförsäkring kan se olika ut beroende på försäkringsbolag. När du har funderat över vilken typ av försäkring som du vill ha kan du därefter jämföra olika försäkringsbolag på nätet.

Jämför bilförsäkringar

När du ska jämföra försäkringar gör du det enklast på internet hos en jämförelsetjänst. Genom att jämföra olika bolag och deras erbjudanden kan du hitta den försäkring som ger dig den bästa kombinationen av pris och skydd. Några saker att titta på när du jämför bilförsäkringar är priset, vilka typer av skador som ingår i försäkringen och om det finns några extra tillval som kan läggas till. Att ta reda på all information innan du tecknar en försäkring är viktigt, eftersom det gör att du kan hitta den bästa lösningen utifrån ditt egna behov.

Att ha rätt bilförsäkring är viktigt för att skydda din bil och dina pengar. Men det behöver inte betyda att du måste lägga ut stora summor. Det finns många sätt att spara tusentals kronor när det gäller din bilförsäkring. Börja jämför och hitta bästa dealen idag.

Sänd till en kollega

0.047