23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Vikten av gott kvalitetskaffe på arbetsplatsen

Kaffe är en av de mest älskade dryckerna i världen. Det konsumeras i en eller annan form i alla hörn av jorden, inte minst i Sverige.

Kaffeindustrin är inte endast en enorm bransch som sysselsätter otaliga miljoner människor världen över, från de som plockar bönor på plantagen till de som marknadsför varumärken. Kaffe är också en hörnsten i många arbetsplatser.

För de flesta av oss är kaffe en nödvändighet för att klara av dagen utan huvudvärk och sura miner. Hur skulle vi kunna producera något och vara effektiva utan kaffe under arbetsdagen? Idag finns det en eller annan kaffemaskin på de allra flesta arbetsplatser, men hur många är det som tänker på att förse deras anställda med gott kvalitetskaffe egentligen? Troligtvis långt ifrån alla.

Varför är det då så viktigt att det finns kaffe av bra kvalitet på arbetsplatsen? Och varför är denna magnifika böna så nödvändig, egentligen?

Gott kaffe = förstärkt koncentration och ökad produktivitet

Mycket forskning tyder på att det finns ett starkt samband mellan tillhandahållande av kaffe på arbetsplatsen och produktivitet och koncentration hos de anställda. Koffeinet i kaffet fungerar nämligen som ett stimulerande medel för att öka hjärnans aktivitet, samtidigt som det bekämpar sömnighet och ökar fokus. När människor känner sig mer alerta och fokuserade producerar de såklart även mer arbete. Men det slutar inte här - det utförda arbetet blir också bättre!

Serveras det däremot kaffe av dålig kvalitet, det vill säga kassa bönor (kanske till och med utgångna?) ur en maskin som inte blivit rensad på vem vet hur länge - ja då kan fördelarna snabbt bli nackdelar. Därför är det viktigt att arbetsplatser inte bara förser sina anställda med kaffe, men även kaffe av hög kvalitet. Kombinera kvalitetstänket med hållbarhetsaspekten och införskaffa en kapselmaskin. Då kan kaffet tillverkas från miljövänliga kapslar och därmed slipper ni oroa er för både dåligt kaffe och det svinn ni hade orsakat med traditionellt bryggkaffe.

Kaffepauser uppmuntrar avkoppling och gemenskap

Pauser är måsten på arbetsplatser, och vad är då bättre än att avnjuta en kopp kaffe under sin paus? Faktum är att kaffepauser är optimala, då de uppmuntrar de anställda att faktiskt ta nödvändiga pauser under en annan hektisk dag. Finns det dessutom en kaffebryggare med kapslar i köket måste den anställde också vänta en halv minut på att kaffet ska bli färdigt, och hinner därmed koppla av trots stressen som omger hen.

Förutom en stunds avkoppling uppmuntrar kaffepauser också till gemenskap. Många arbetsplatser inför obligatoriska kaffepauser, bara för att de anställda ska komma ihåg att ta en paus och umgås lite med sina kollegor. Kaffe är alltså så mycket mer än bara en dryck vi slänger i oss för att bli piggare. Det är en dryck som gör att vi kopplar av och för oss närmre andra.

Sänd till en kollega

0.031