23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hur du skapar ett komplett garage hemma

Den här artikeln innehåller sponsrat innehåll.

Ett garage kan vara så mycket mer än bara en parkeringsplats för bilar. Förutom att vara ett extra förråd där du kan förvara trädgårdsredskap, olika fordonsdelar, cyklar och vinterkläder kan garaget även vara din egen bilverkstad eller en plats där du har en egen oas som speglar dig och ditt bilintresse.

Vad behöver man ha i ett garage och hur mycket förvaring är bra att ha? Oavsett om du ska bygga ett helt nytt garage eller vill optimera garaget du redan har kan du hitta alla tips du behöver för att få ut det mesta ur ditt garage här. Längre ner i artikeln går vi igenom ett par saker att tänka på när man bygger garage, men först tittar vi närmare på vad du kan göra med garaget du redan har.

Börja med att ha tillräckligt med plats för bilen

Du behöver anpassa ditt garaget efter hur stor bil du har och hur stor plats den tar upp. Den minsta bredden du bör ha i ett vanligt garage är tre meter, vilket ger ungefär en halv meter utrymme på varje sida av bilen för att öppna dörrarna och ta sig in eller ut ur bilen. Du kan självklart planera att bara ha plats på förarsidan av bilen om du inte behöver tillgång till passagerarsidan i garaget.

Sedan behöver du tänka på bilens längd också. Det är rekommenderat att ha minst sex meter i längd för bilen, vilket ger dig gott om utrymme både framför och bakom bilen för åtkomst till motorhuv och bagagelucka. När du har räknat ut var bilen ska stå och hur mycket plats den tar upp kan du börja planera inredningen av resten av garaget.

Verktyg som bör finnas i alla garage

Beroende på hur mycket du meckar med bilen eller hur händig du är i hemmet kan du ha massor av olika uppsättningar av verktyg, men det finns en del saker som bör finnas i alla garage. Till att börja med krävs en verktygslåda med alla de grundläggande verktygen du behöver för att utföra enklare reparationer och underhållsarbeten med bilen.

En pall och en liten stege kan göra arbetet mycket lättare och bekvämare. Elutrustning som voltmeter, strömbrytare och jordfelsbrytare är viktiga att ha om du jobbar mycket med elverktyg. En domkraft och en pallbock hjälper dig att byta däck hemma och lättare komma åt undersidan av bilen. Du kan även skaffa en luftkompressor för att anpassa lufttrycket i däcken utan att behöva ta dig till en bensinstation.

Använd väggarna för mer förvaringsutrymme

För att optimera ytan du har i garaget kan du använda dig av väggarna. Häng upp verktyg, cyklar och större prylar på krokar för att frigöra golvyta. Skaffa gärna även ett stort skåp eller en arbetsbänk med gott om lådor för att kunna förvara dina verktyg, både till bilen och trädgården, på ett organiserat sätt.

Många använder också hyllsystem som går att anpassa fritt för att skapa en förvaringslösning som passar perfekt i deras garage. Har du en arbetsbänk kan du hänga upp små korgar på väggen för att se till att ha mer plats på bänken att arbeta på. Lägg ner skruvar, muttrar och andra små saker i korgarna medan du arbetar.

Estetisk inredning för att göra garaget personligt

När förvaring, verktyg och bilen har fått sina platser är det dags att ge garaget en personlig touch. Detta kan du göra genom att sätta upp tavlor, affischer eller foton på väggarna. Du kan även installera LED-belysning där taket möter väggen.

Något som ger garaget en lyxig känsla är speglar på minst en vägg. De uppfyller inte särskilt mycket när det kommer till funktion, men med en stor spegel på väggen känns garaget större och luftigare. Du kan självklart även inreda garaget som vilket annat rum i hemmet som helst, med foton på familj och vänner, ett vitrinskåp med troféer eller text på väggarna. Det är ditt garage och du vet bäst hur du ska ha det för att trivas.

Tips för dig som ska bygga garage

Om du ska bygga ett nytt garage eller totalrenovera ditt befintliga garage finns det en del saker du bör ta med dig redan i planeringsfasen. Börja med att bestämma vad som ska få plats i garaget förutom bilen. Ska du ha cyklar, barnvagn, grill, gräsklippare, trädgårdsredskap, däck eller använda garaget som förråd för familjens kläder? Då behöver du ha detta i åtanke när du bestämmer garagets mått och design.

Ett tips för dig som ska använda garaget som förråd är att dela av en del av byggnaden med en vägg och ge den delen en egen ingång, så att du får ett renodlat förråd separat från garaget. Ska garaget isoleras är detta lättare att ordna när man bygger garaget. Välj sedan vilken typ av garagedörr du ska ha och sätt igång med byggandet.

Sänd till en kollega

0.047