23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Extraljus till din bil: Vad du behöver veta innan du köper

Är du trött på att köra i mörker och vill ha bättre sikt på vägen? Speciellt nu under de mörkare tiderna är det givetvis viktigt att ha bra ljus som gör att du kan köra säkert. Vad ska man tänka på när man väljer extraljus, och hur väljer man rätt ljus till rätt bil?

Allt du behöver veta om extraljus

Extraljus är extra ljuskällor som monteras på bilen för att förbättra sikten på vägen. De används främst vid körning i mörker eller dåliga väderförhållanden. Extraljus kan vara antingen halogenlampor eller LED-lampor. Halogenlampor har varit vanligast under en lång tid men nu börjar LED-lampor som har längre livslängd och ger ett starkare ljus blivit vanligare. När du väljer extraljus är det viktigt att tänka på vilken typ av körning du kommer att använda dem för. Om du kör mycket på landsvägar kan det vara bra att välja extraljus med lång räckvidd, men om du däremot kör mycket i stadstrafik kan det vara bättre att välja extraljus med bred ljusbild för att få bättre översikt över vägen.

Välj rätt extraljus till din bil

För att välja rätt extraljus till din bil behöver du först och främst känna till vilken typ av lampor som passar din bils strålkastare. Det finns olika typer av strålkastare, till exempel H1, H4 och H7. Det är viktigt att välja extraljus som är kompatibla med din bils strålkastare för att de ska fungera korrekt. Utöver lampans typ är det också viktigt att tänka på ljusstyrkan och räckvidden på extraljuset. Ljusstyrkan mäts i lumen och ju högre lumen, desto starkare ljus. Räckvidden mäts i meter och beror på hur långt ljuset når, så beroende på dina behov kan du välja extraljus med olika ljusstyrka och räckvidd.

Positionsljus för markering 

Positionsljus är ljus som används för att markera en fordonets position på vägen. Dessa positionsljus är vanligtvis placerade på framsidan och baksidan av fordonet och är vanligtvis vita eller gula i färgen. Positionsljusen är alltid tända när fordonet är i drift, oavsett om det är dag eller natt. Syftet med positionsljusen är att göra fordonet synligt för andra trafikanter och därmed öka trafiksäkerheten. Det är viktigt att se till att positionsljusen är i gott skick och fungerar korrekt för att säkerställa att fordonet är synligt och lätt att upptäcka på vägen. Extraljus en bra investering för att förbättra sikten på vägen. Genom att välja rätt extraljus till din bil och anpassa dem efter dina behov kan du öka både din egen och andras säkerhet på vägen.

Sänd till en kollega

0.078