23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Skapa ordning och reda: i garaget

Att hålla ordning och redan i husets olika rum och ställen kan kännas jobbigt, men näst intill omöjligt i garaget för många.

Att verkligen se till att garaget hålls organiserat, kan vara en stor utmaning. Garaget är så mycket mer än bara en plats där man har bilen, där finns allting mellan verktyg till trädgårdsmöbler som hamnar i oordning.

Om du är sugen på att verkligen ta tag i garaget och en gång för alla organisera, då ska du fortsätta läsa.

Rensa och släng

Med största sannolikhet har du prylar och saker i ditt garage som kanske inte skulle behöva vara där. Innan du börjar organisera i ditt garage, är det första steget att först göra en genomgång av allt man äger och har, samt en ordentlig rensning.

Spara endast det du behöver och kommer att använda, och släng eller skänk det som du vet att du inte kommer till användning.

När rensningen har gjorts kan du börja kategorisera dina olika saker, som verktyg, redskap eller sportprylar.

Förvaring

Rensning är gjord, men vart ska man då lägga alla prylar? Jo, för ett organiserat garage är god förvaring verkligen A och O.

Dels kan du överväga att använda grindar som en praktiskt lösning i ditt garage. Dessa hjälper dig att dela upp ditt garage i olika sektioner men de fungerar även utmärkt som dekorativa inslag…eftersom garaget kanske inte alltid är husets mest attraktiva rum.

När du väl kommit till den punkten att alla prylar ska få sig en angiven plats, kan det kännas knepigt eftersom du kanske inte vet vart du ska lägga allting.

Här rekommenderas det att faktiskt investera i hyllor, lådor och olika typer av ställningar. Ditt garage kommer endast att återgå till sitt ostädade-jag om du inte har en plats där du ska förvara dina prylar.

Hyllor och lådor passar utmärkt för mindre verktyg eller andra små föremål, medan större ställningar kan användas för att hänga upp större prylar eller kanske maskiner.

För effektiv förvaring ska man även se till att faktiskt använda sig av de vertikala ytorna, eftersom de utgör perfekt organisering.

På väggarna kan du hänga upp en mängd olika saker och ting, som till exempel skidor, cyklar eller stora verktyg som helt enkelt inte får plats någon annanstans.

Dels hjälper väggmontering till för att förbättra organiseringen, men de hjälper även till att hålla golvet rent från stök.

Organisering kräver underhållning

Hur håller man egentligen ordning och reda? Jo, genom att regelbundet underhålla sitt nya organiserade garage.

Vid ett eller några tillfällen under årets gång kan man se till att ha en genomgång för att se vad man återigen kan behålla eller kanske slänga.

Även viktigt att inte sätta saker på en plats där de inte hör hemma, utan alltid se till att varje liten grej har en angiven plats.

Ett organiserat garage kommer göra utrymmet till något mer än bara förvaring för bilen och utemöblerna. Det kommer bli en plats där man faktiskt kan trivas och arbeta i.

Sänd till en kollega

0.047