23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Vill du göra en motoroptimering?

I din bils motor så finns det redan potential som med hjälp av en motoroptimering kan tas fram. Om det är så att du vill få en bättre prestanda, minskad bränsleförbrukning samt andra bra effekter, så kan det vara bra att göra en motoroptimering. Det kan du göra hos Optione. Om du väljer att låta dem optimera din motor, så börjar de med att se över samt förbättra själva förbränningen. Detta steg innebär att du få mer jämnt vridmoment och effektkurva.

Som steg två i motoroptimeringen så dras vridmoments- och effektkurvorna ut. Sedan så höjs vridmomentet och effekten. Det hela handlar om att göra en digital finjustering i den mjukvara som finns i ditt fordons styrsystem.

Vad kan man få ut av att göra en motoroptimering?

I huvudsak är det tre skäl till att flesta vill göra en motoroptimering. Det första är att öka körglädjen. Du kanske älskar att köra bil men vill ha ut mer av det. Med en motoroptimering kan du få en skräddarsydd motorprogramvara. Den kan lyfta fram din bils fulla potential. Det när det kommer till toppeffekt samt att det även ger bättre gasrespons, ett bättre vridmoment och en jämnare effektkurva.

Ett andra skäl är effektiviteten. Med en optimering av motorn, så kan den få mer effekt samt att den ger dig bättre vridmoment där det behövs som allra mest.

Det tredje skälet, är att det kan ge dig en bra bränslebesparing. Att finjustera mjukvaran kan ge dig upp till 5–10% i sparade pengar på drivmedel!

Hur lång tid tar en motoroptimering?

Hur lång tid en motoroptimering tar, det beror lite på. Det bästa är att göra en behovsanalys att börja med. Hos Optione kan du räkna med att det tar runt 5–7 timmar om det är en så kallad steg 1-optimering du väljer att få utförd på just din bil.

Sänd till en kollega

0.038