23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Man ska ha husbil

Alla känner väl till den gamla dängan “man ska ha husvagn” men i dagsläget borde de sjunga om husbilar istället, då dess popularitet ökat markant de senaste åren. Antal registrerade husvagnar under år 2021 ökade med 31 procent från föregående år - och antal husbilar ökade med hela 80 procent under samma period. Många människor lockas av friheten det innebär att kunna ta med sig sitt pick och pack och ge sig ut på vägarna samtidigt som du har alla bekvämligheter hemifrån med dig. Ifall du är osäker på om du vill investera i en husbil eller inte kan du besöka Housecar och enkelt hyra en husbil för att se om det passar just dig.

Testa innan du bestämmer dig 

Det bästa med att börja med att hyra en husbil är naturligtvis att du får möjligheten att testa på husbilslivet och slippa kostnaden för att köpa en. Det kan också vara svårt att veta hur stor husbil du behöver, hur många sängar som krävs eller vilka andra funktioner du eftersöker. Många tror att campingsäsongen endast är på sommaren - men med en husbil kan du lätt förlänga säsongen året runt och njuta av äventyr och natur även på vår, höst och vinter. Under dessa perioder är oftast hyran lite billigare också.

Husbil vs husvagn

Det finns naturligtvis både för- och nackdelar med båda fordonen och vad som passar dig kan ofta bero på vilken livssituation du befinner dig i samt på vilket sätt du vill nyttja bilen/vagnen. 

Husbil passar bäst för dig som vill vara spontan och flytta runt från plats till plats på ett smidigt sätt - och inte är mer än två personer eller eventuellt en familj med självständiga tonårsbarn. Husbilen har även en hög körkomfort, men man ska tänka på att inte alla husbilar är krocktestade.

Husvagnen är bättre om ni gillar att stanna på en plats en längre tid och som tycker om att bara koppla ifrån vagnen och åka på utflykter med bilen. Ofta passar en husvagn bra till en småbarnsfamilj och är billigare att köpa än en husbil.

Vilken husbil passar dig?

Då det finns många privatpersoner som väljer att hyra ut sina husbilar kan du själv söka på vilken ort du vill hyra husbilen på, vilken storlek, hur många sovplatser och hur många personer den är registrerad för. Om du sen bestämmer dig för att själv köpa en husbil så kan du alltid själv välja att hyra ut den de perioder du inte planerar att använda den för eget bruk och därmed få hjälp med finansieringen av husbilen.

Sänd till en kollega

0.015