23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Elmopeder tar allt större plats på marknaden

Våren är på väg och det finns väl få vårtecken som är så tydliga som att ljudet av mopeder och motorcyklar ekar på gatorna igen. Många stoppar undan dem under vintern och låter dessa vila till gatorna är sopade från gruset under vintern och vårvindarna är lite mildare än de där hårda vintervindarna. Men i år är det inte bara de vanliga bensindrivna mopederna som kör fram längst gator och torg. För nu är det även elmopeder som upptar en stor andel av dessa.

I takt med att det skett en allt grönare omställning i stort, i både samhället och motorbranschen så har det blivit allt vanligare med både elbilar och elmopeder. I statisk över nyregisteringar har det visat sig att elmopeder tagit en allt större andel av marknaden. Under 2019 var andelen på 24 % under 2020 låg den på 20 % men under 2021 så var den uppe på 40 %. Det betyder att det är nästan hälften av alla är elmopeder. En stor förändring i marknaden och i hur många som är intresserade av elmopeder.

Att fler intresserar sig för elmopeder och även köper dessa går att märka på flera plan. När fler blir intresserade av att köpa en elmoped blir också efterfrågan på information om dessa större. Lantzen.se är en sida som genom detta specialiserat sig på att bidra med information om vilka elmoped som har vilka för- och nackdelar. Här finns guider för vad man ska tänka på vid köp av en elmoped och vilka märken, modeller och funktioner som egentligen är bäst. Det betyder således att personer som är intresserade av att köpa en elmoped idag inte bara har lättare för att ladda denna längst med vägarna och utan ockås kan göra detta betydligt smidigare och med mer kunskap än för ett par år sedan.

Fördelarna med elmopeder är många

Det är egentligen inte särskilt märkligt att elmopeder har fått sig ett rejält uppsving. Det finns en hel del fördelar med elmopeder gentemot vanliga mopeder. En stor fördel är ljudet. Det är tystare att köra elmoped. Och även om man uppskattar ljudet av mopeder i vårsolen har det sina fördelar att inte konstant leva i det. Dessutom kan det vara relativt billigt att köra en elmoped. Beroende på modell och hur mycket ens batteri klarar av kan man köra många kilometer på bara en laddning. Vilket således också betyder att man inte behöver förhålla sig till och att ens körning inte blir dyrare om bensinpriserna stiger. Men framför allt är det ett miljövänligt alternativ till den vanliga mopeden eftersom man inte använder bensin och inte släpper ut avgaser på samma sätt som en vanlig moped gör. Troligtvis är detta en av anledningarna till att intresset för elmopeder ökar.

Sänd till en kollega

0.047