23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Bilservice

Så kan du spara pengar på din bilservice

Oavsett som du äger en gammal bil, elbil eller ny bil behöver den servas - vare sig du tar hand om den eller inte. Vi kommer i denna artikel ge dig olika tips på hur du kan spara pengar på bilservice, bildelar och vad du ska tänka på när du ska serva bilen. 

Det finns många sätt att spara pengar när du ska serva bilen. Ett vanligt problem är att folk inte har koll på serviceintervallet och att det därför går för lång tid emellan varje bilservice. Om du servar bilen i tid sparar du pengar långsiktigt. Du betalar ett mindre pris kortsiktig och slipper stora dyra räkningar i längden.

Många med väldigt gamla bilar tar själv hand om dem och detta kan vara ett sätt att spara pengar. Men om du äger en nyare bil är det alltid rekommenderat att serva efter det rekommenderade intervallet och få stämplar i serviceboken. Det kan vara svårare att sälja bilen om du inte har stämplar i serviceboken.

Ett annat sätt att spara pengar på är att serva bilen på verkstäder utanför storstäderna som generellt har lägre timpriser. Du kan också jämföra priser med olika verkstäder i ditt lokalområde och få ett riktigt bra pris online på Autobutler.se

Jämför olika verkstäder

Om du servar bilen och verkstaden hittar dyra fel som måste repareras - är det också rekommenderat att du jämför verkstäder och säkrar bästa möjliga pris. På Autobutler.se sparar du i genomsnitt 20-40% på att jämföra verkstäder och du kan även läsa omdömen och säkra att du får en kvalitetsverkstad som utför ditt arbete med garanti. 

5 saker att tänka på, innan du skickar din bil till bilservice

1) Jämför offerter

När du ska serva din bil rekommenderar vi att du alltid får priset från den verkstad du hade tänkt åka till och jämför med andra. Var säker på att du alltid får det bästa priset.

Tänk på också att fråga efter vilka garantier du kan få för arbetet dom gör och eventuellt vilka reservdelar dom behöver till deras arbete.

2) Sätt en gräns ifall bilen behöver repareras

Om bilen behöver repareras är det viktigt att du verkstaden informerar dig innan arbetet påbörjas (helst genom email eller telefon), så att du kan godkänna. 

3) Kom ihåg att stämpla serviceboken

Det är lättare att sälja bilen igen om du har rätt stämplar i serviceboken - då vet nästa köpare att det är experter som har tagit hand om din bil.

4) Töm bilen för värdefulla saker

Om din bil ska stå i eller utanför verkstaden över natten finns det alltid risk för stöld. 

5) Be dem förklara vilket arbete de har gjort

Även om det ibland är svårt att förstå en mekanikers språk är det viktigt att du vet precis vad som har gjorts på bilen och varför.

Sänd till en kollega

0.078