23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Nu är KIA EV6 beställningsbar och lansering sker i oktober

EV6 är Kias första dedikerade elektriska bil och går nu att förbeställa med leverans i höst. Fordonet är det första som byggs på Kias nya elektriska-globala modulära plattform (EGMP) vilket gör det möjligt att inreda fordonet på olika sätt.

Kia EV6 premiärvisades i mars och går nu att beställa med leveranser som börjar under fjärde kvartalet i oktober. Enligt flera experter är EV6 en vältillverkad elektrisk bil med bra räckvidd, oslagbar komfort och många praktiska egenskaper. Kia EV6 är utrustad med flera intressanta teknologiska lösningar som passar lika bra för företag som för privatpersoner som regelbundet kör längre sträckor.

Den nya EV6 går bland annat att beställa hos Kia-återförsäljaren Förenade Bil som är en av Sveriges största återförsäljare av Kia. Kia har satsat på attraktiva privatleasingerbjudanden med en väl tilltagen årlig körsträcka, eftersom det går hand i hand med deras ambition att göra elbilar mer tillgängliga för fler.

Ultrasnabb laddning och ordentlig räckvid

Kia EV6 laddas ultrasnabbt på 18 minuter från 10 till 80 procent eller påfyllning med 100 km räckvidd på 4,5 minuter. Det är möjligt tack vare den kombinerade 400V/800V-tekniken. EV6:s 77.4kWH-batteri ger en räckvidd upp till 510 km vid full laddning (preliminärt). Den bakhjulsdrivna versionen har en motor och AWD-versionerna har dubbla motorer, vilket innebär att man får bättre framkomlighet oavsett vilket väder eller terräng man kör i.

En rymlig kupé, AR och högupplösta skärmar

Den modulära plattformen E-GMP ger ett plant golv som gör att det går att inreda på flera olika sätt. Trots att EV6 har ett kompakt yttre är kupén lika rymlig som många stora stadsjeepar. Det är tack vare det långa axelavståndet på 2,9 meter och lättviktsbatteriet som är lågt placerat. Sätena är tillverkade av återvunna PET-flaskor, veganskt läder eller mockaimitation. EV6 har välvda, dubbla högupplösta skärmar med intuitiva menyer och visuella element. En head-up display med AR projicerar en virtuell display på vindrutan som guidar föraren till destinationen med all information på ett säkert och bekvämt sätt.

EV6 är en mobil powerbank

Eftersom EV6 har utrustats med vehicle-to-load-funktion som kan ladda och driva annan elektronisk utrustning så kan den fungera som en laddare för hemmets utrustning. Med en effekt upp till 3,6 kW är den perfekt för att använda som en mobil powerbank när man är ute på äventyr, eller som en reservladdare om det blir strömavbrott hemma. Det går även att ladda en annan elbil genom bilen om det behövs. Kia EV6 har även en dragkapacitet på 1600 kilo och möjlighet till fyrhjulsdrift. Det gör EV6 till en mycket praktisk elektrisk bil för personer eller företag som är aktiva och ofta måste ha utrustning med sig.

Sänd till en kollega

0.095