23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Däck och aluminiumfälgar tar din bils utseende till en helt ny nivå: vad bör man ha i åtanke före kö

Nya däck och aluminiumfälgar är bland de snabbaste och enklaste sätten att tillspetsa bilen. Förutom den visuella förändringen, har rätt valda däck en kritiskt viktig roll för att få ut allt från det man har trimmat i bilen – däcken är bilens enda beröringspunkt med vägen, därmed ju bättre prestanda de har, desto säkrare kan du sätta din bils möjligheter på prov vid passande förhållanden.

Ur det estetiska perspektivet ger nya fälgar och däck ett direkt resultat, eftersom att just hjulen är en av de mest påfallande detaljerna, som förenar de övriga delarna till en enhetlig helhet, särskilt när man betraktar bilen från sidan.   Innan du köper nya fälgar och däck, bör du dock beakta ett par aspekter, för att dina nya köp ska passa på det bästa sättet för din bil, både utseende- och prestandamässigt.

Bredare däck är inte nödvändigtvis bättre

Varje gång du börjar förnya bilen, bör du först kartlägga dina behov. Först och främst bör du bestämma om du behöver både nya däck och fälgar eller om det är rimligare att beställa endast nya däck. När detta har bestämts, bör man tänka på under vilken årstid du kommer att använda dina däck – även om kvalitén är viktig året runt, så lägger man något mer märke till sommardäckens utseende, särskilt när de köps för att styla en hobbybil, som man åker runt med huvudsakligen under de varmare sommarmånaderna. 

Använder du bilen även under vintermånaderna, bör man överväga om man ska köpa dubbdäck eller friktionsdäck. Bland annat måste du förutom estetiken tänka på däckens egenskaper: hur bra grepp de har i svåra förhållanden och av vilken kvalité de är dvs hur många säsonger vinterdäcken eller friktionsdäcken kommer att hålla. Däck24.com’s team rekommenderar att man investerar något mer i vinterdäcken och väljer en tillverkare, som har en tillförlitlig kvalitet. Ett bra val är till exempel däck av den finska däcktillverkaren Nokian.

Dessutom måste du tänka på hur stora däck eller fälgar du ska köpa. När man köper nya däck eller fälgar, är många bilister lystna att välja däck eller fälgar som är bredare än fabriksvarianten. Många har den uppfattningen att bredare däck ger ett bättre grepp och acceleration i och med att kontaktytan med vägen är större.

I verkligheten rör det sig om en generalisering som är felaktig. Visserligen fördelas bilens vikt över en större yta, dock är kontaktytan nästan identisk med den av något smalare däck. Detta betyder inte att bredare däck är på något sätt sämre och naturligtvis är de utseendemässigt mer iögonfallande än smalare däck, dock måste man förstå att orimligt breda däck ger ofta inte det förväntade resultatet.

Aluminiumfälgar och däck ska vara nya

De som stylar sin bil har ofta en tilltänkt budget för sina nya aluminiumfälgar och däck. Majoriteten av bilentusiaster förstår att det är rimligast att gå efter kvalitet och utesluta de billigaste varorna med okänd bakgrund. Dessutom bör man komma ihåg riskerna som finns på sekundärmarknaden.

Om du vill hitta nya aluminiumfälgar för din bil, så bör du ta alla begagnade fälgar med en nypa salt. Detta betyder dock inte att det är inte möjligt att hitta goda erbjudanden bland begagnade fälgar men se till att granska fälgarna noggrant efter möjliga skador innan du lägger ut pengarna för dem.  

Vid styling av bilar rör det sig oftast om köp av helt nya däck. För att få bästa köregenskaper och säkerhet på vägen, bör man alltid tänka igenom noggrant vilken tillverkare man väljer. Även om däck på den billiga ändan har mycket att erbjuda, så är det just däck av tillverkare som har beprövat sin kvalitet genom åren som man börja välja för att få de bästa resultaten.  Därmed de som är ute efter den bästa prestandan och estetiken kan överväga till exempel mellan däck av Michelin eller Goodyear. De är givetvis något dyrare, dock är pris- och kvalitetsförhållandet perfekt.

Har du valt passande däck och fälgar, så kan du beställa dem i en sats på Däck24’s onlinebutik – däcken kommer att sättas på fälgarna av våra specialister, så kvarstår det bara att du byter hjulen.

Sänd till en kollega

0.047