23948sdkhjf

Motor-Magasinet

Hur mycket får en verkstad ta betalt?

Som tumregel ska priset inte överstiga 15 procent från det som avtalats för att anses som obetydligt. 

 

Vad behöver man för att öppna en verkstad?

Beroende på vald inriktning krävs olika förkunskaper. Nyttigt att ha är utbildning och erfarenhet inom fordonsteknik. Du är bra på felsökning och reparation, kan hybridteknik, hydraulik, elsystem, bromssystem, säkerhets- och komfortsystem.

 

Får man bo i en verkstad?

Det är inte tillåtet att ha bostäder i byggnaden.

 

Vad klassas som farligt avfall i en verkstad?

Det uppkommer ofta farligt avfall från bilverkstäder. Exempel på farligt avfall är spillolja, batterier, färgrester, kemikalieavfall och elektriskt avfall. 

 

Vilken utbildning krävs för bilmekaniker?

Utbildning till personbilsmekaniker finns inom gymnasieskolan på fordons- och transportprogrammet, inriktning personbil. Det kan finnas möjlighet till lärlingsutbildning inom fordons- och transportprogrammet, vilket innebär att upp till halva utbildningen genomförs på en eller flera arbetsplatser.

 

Vad händer om man blir anmäld till ARN?

I nämnden behandlas alla tvister skriftligt. Några vittnesförhör görs inte. Vanligtvis tar det fem till sex månader från anmälan till beslut. Nämndens prövning är kostnadsfri.

 

Måste man vara godkänd bilverkstad?

I grunden är det frivilligt att ansluta sig till Godkänd Bilverkstad, men för SFVFs och MRFs medlemsföretag som bedriver personbilsverkstad är ett anslutningskrav en del av medlemsvillkoren.

 

Vad är Sermi certifiering?

SERMI är en behörighetscertifiering som krävs för både fordonsverkstäder och deras anställda fordonstekniker.

 

Var hittar man Begagnade bildelar?

Bildelsbasen.se är Sveriges i särklass största databas över bildelar.

 

Vad är OBD-test?

OBD-koden, On Board Diagnostics, är ett inbyggt diagnostiksystem där man kan läsa ut information och eventuella felkoder ur bilens så kallade felminne. 

 

Sänd till en kollega

0.015