23948sdkhjf

SKF förväntar sig EU-böter på 3 miljarder

SKF informerar om påverkan på SKF’s kommande resultat för fjärde kvartalet 2013: Som tidigare meddelats, utreder EU-kommisionen om eventuell överträdelse av Europeiska konkurrenslagen av företag inom lagerbranchen angående försörjning av lager till biltillverkare i Europa. Under utredningens gång besökte Kommissionen SKFs kontor i Sverige och Tyskland under November 2011.

SKF har samarbetat till fullo med Kommissionen och har även genomfört en egen internutredning. Baserat på detta och SKFs bästa bedömning angående storleken på ett eventuellt bötesbelopp, så kommer SKF att göra en avsättning på 3 miljarder kronor i sitt fjärde kvartalsresultat. SKF tror att kommission kommer att bötfälla SKF under 2014.

-Jag beklagar djupt att detta har hänt. Även om vi inte tror att det har vållat våra affärspartners någon skada, så skulle detta inte ha fått ske och stämmer inte alls med de värderingar vi har inom SKF. Vi har en tydlig uppförandekod och ett väl etablerat program för dess efterlevnad, som vi tillämpar i hela koncernen, men det hindrade inte detta från att hända. Vi har sedan dess vidtagit ytterligare åtgärder för att intensifiera utbildning och kompetensutveckling om detta inom koncernen, säger Tom Johnstone, vd och koncernchef. -Vi har tidigare informerat om att det troliga bötesbeloppet kommer att materiellt påverka vårt resultat och kassaflöde och har tagit vår bästa bedöming av ett troligt bötesbelopp till resultatet.

SKF’s bokslutskommuniké 2013 kommer att publiceras tisdagen den 28 januari 2014.

Bild: Tom Johnstone
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.407