23948sdkhjf

Ska du leasa eller köpa?

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

När man pratar om bilköp är frågan om man ska lease (eller hyra) en bil eller köpa en bil en mycket vanligt fråga.

Det kan vara mycket svårt att bedöma vilket bilköp som passar sina egna körbehov, och därför med den här artikeln kommer vi att göra valet enklare för dig.

Vad innebär det att hyra en bil?
Kort sagt är leasing ett koncept som innebär att man får en bil till en fast mängd varje månad. Mängden beror givetvis på typen av modell och storlek på bilen du letar efter. De flesta leasingföretag kommer att kräva att du betalar en tydlig engångsavgift första gången du hyr en bil, men på vissa ställen kan du också hyra en bil utan att behöva betala en engångsavgift. När du hyr en bil kan du lägga till extra utrustning till din bil, så du får bilen du drömmer om. Kolla in billiga-coilovers.se för mer information om din bil och extrautrustning.

Leasing kan vara dyrt på lång sikt
Många väljer först att hyra en bil som ett alternativ till att köpa en bil eftersom de inte behöver betala ett stort kontantbelopp för bilen. Inte alla har besparingar som motsvarar vad en bil kostar och kanske du inte vill gå till banken. Men att hyra en bil kan snabbt bli dyrare än du ursprungligen förväntade dig, eftersom samma konsumentskydd inte gäller som med bilköp.

Byt ut din bil oftare
I de allra flesta fall kommer ett hyresavtal endast att vara i 2 år. Det innebär att du betalar en viss mängd varje månad för bilen, och när två år har gått kan du välja en ny bil som du kan låna. Leasing är därför den perfekta lösningen för dig som snabbt blir trött på din bil och vill försöka lite annorlunda. Om du hellre vill ha en bil som du vet i många år, är ett bilköp en mer fördelaktig lösning för dig.

Hyr din drömbil
Om du vill köra runt i en riktigt fin bil som du vanligtvis inte har råd med, kommer leasing också att vara en bra lösning för dig. Här kan du låna en djärv bil till ett överkomligt pris.

Hur ser utsikterna ut?
När du bestämmer dig för att köpa eller hyra en bil, är det viktigt att du överväger dina framtidsutsikter först. Om du till exempel är helt nyutbildad, letar efter eller är i ditt första jobb, kanske en flickvän som du någon gång vill starta en familj med, då kan det vara svårt att bedöma vad dina körbehov kommer att vara om 2 år . Att hyra en bil kan därför vara mycket riskabel om du har utsikter som kan gå i olika riktningar.
Leasing kan dock vara mycket fördelaktigt om du har jobb, familj och bostad stabiliserat, och du förväntar dig inte mycket förändringar i framtiden.

Förhoppningsvis kan du använda dessa tips för att få bättre förutsättningar att fatta beslut om huruvida du ska köpa eller hyra din nästa bil.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.059