23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Transportföretagen riggar för Automässan

| Medlemsnyhet | Företag Transportföretagen TF AB

När Automässan 2020 slår upp portarna på Svenska Mässan i Göteborg i januari finns Transportföretagen på plats för att berätta om motorbranschens karriärvägar, utbildningar och möjligheter.

Automässan äger rum strax innan skolvalet och därför är det viktigt att berätta om de goda jobbmöjligheter som finns inom motorbranschen och i samband med Automässan planerar vi för att kunna presentera en ny, uppdaterad version av vår rapport ”Tempen på motorbranschen” som kartlägger rekryteringsbehovet över en treårsperiod”, berättar Caj Luoma chef för kompetensförsörjning, Transportföretagen.

För att nå rätt målgrupp har Transportföretagen bjudit in lärare och elever från årskurs två och tre på fordons- och transportprogrammen runt om i Sverige. 

”Vi väntar oss att det kommer cirka 1500 elever och lärare till Automässan och våra introduktionsträffar för att berätta om branschen”, säger Johanna Linder, branschutvecklare på Transportföretagen. 

”Det är glädjande att vi kommer få besök av så många elever och lärare - detta är ett mycket eftertraktat inslag för många skolor att just åka och besöka Automässan och vi kommer att hälsa dem alla välkomna till motorbranschen vid våra introduktionsträffar, säger Johanna Linder. 

För att väcka elevernas engagemang för sin monter utlyser Transportföretagen tillsammans med Fordons VerkstadsUtrustarna och Sveriges Bildelsgrossisters Förening en Instagramtävling för skoleleverna, där den klass som vinner får 20 000 kronor till en klassresa och inte mindre än en klass per dag kommer ha möjlighet att vinna.

”Det kommer även visas filmer i montern från vår ungdomssajt Vi kör! där vi visar hur det är att arbeta inom motorbranschen. Bland annat genom Go Prokamera får vi följa med på en arbetsdag i verkstaden. Man kommer även att kunna se det digitala utbildningsverktyget Tech Academys nyheter”, avslutar Johanna Linder.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Transportföretagen TF AB

Fack 1624
FE 965
751 75 Uppsala
Sverige
Transportföretagen TF AB

Sänd till en kollega

0.063