23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Stort intresse för Transportföretagens Skolforum

| Medlemsnyhet | Företag Transportföretagen TF AB

I år arrangeras Transportföretagens Skolforum för yrkeslärare inom fordons- och transportprogrammet digitalt. Upplägget innebär flera träffar där den första ägde rum nu i veckan.

Transportföretagens branschutvecklare Johanna Linder och Tomas Tärnfors modererade dagen som samlade nära 170 deltagare.

Transportföretagens Skolforum, som brukar arrangeras ombord på ett fartyg fick i år omarrangeras till att bli digitalt. Att ställa in var inte ett alternativ säger Johanna Linder: ”behovet att träffas och höra vad som sker i branschen är stort, mycket har förändrats under året med fler nya ämnen och en reviderad läroplan. Så vi valde att ställa om till det digitala formatet.”

Samtidigt är det digitala formatet en utmaning och det gäller att engagera publiken. De interaktiva möjligheterna är många men det är ändå begränsande när man inte är irl framhåller Tomas Tärnfors:

”Det är viktigt att engagera publiken i det digitala formatet. Vi har därför valt att ha flera interaktiva inslag där deltagarna får trycka till och tycka till i små korta frågor.”

Den första träffens huvudtalare var Magnus Carlsson från Skolverket som berättade om nya ämnen och den reviderade programstrukturen inom fordons- och transportprogrammet. Han framhöll vikten av att utbildningarna ska matcha branschens behov, att ämneskunskaperna ska vara höga och relevanta.

Han framhöll även att skolan måste ha en bra samverkan med det lokala och regionala arbetslivet för att vara relevant och för att kunna erbjuda goda förutsättningar. Man ska hjälpas åt. Och Johanna Linder fyller i:

”Det är viktigt att skola och bransch hjälps åt och samverkar. Regionala strukturer och samarbeten skapar hög kvalitet på utbildningarna och elever med höga och relevanta kunskaper..”

Den digitala versionen av Skolforum erbjöd även gruppdiskussioner som innebar att deltagarna fick dela med sig av hur de på bästa sett antagit och mött de utmaningar som de nya ämnena i läroplanen innebär.

Transportsektorn och motorbranschen har drabbats hårt av coronapandemin men oavsett nuläget är kompetensförsörjningen av största vikt för att pandemikrisen inte ska övergå i en kompetenskris. Det innebär att utbildning och kompetensutveckling inte får stanna upp och därför har det stor betydelse att Transportföretagens Skolforum kunde ställas om till att bli digitalt.

Nyfiken på att delta vid kommande tillfällen? Läs mer om datum och anmälan här: https://www.transportforetagen.se/sv/om-oss/kompetensforsorjning/aktiviteter-och-evenemang/transportforetagens-skolforum/


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Transportföretagen TF AB

Fack 1624
FE 965
751 75 Uppsala
Sverige
Transportföretagen TF AB

Sänd till en kollega

0.064