23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Med VARTA AGM blev KAMAZ åter igen en vinnare i Dakar Rally

| Medlemsnyhet | Företag Clarios Sweden AB

Det ryska teamet KAMAZ har under åren blivit ett av de mest framgångsrika teamen i Dakar Rally. I år tog de hem sin 18:e seger. För att säkerställa en pålitlig strömförsörjning satsade de på VARTA AGM-batterier.

Det ryska teamet KAMAZ har under åren blivit ett av de mest framgångsrika teamen i Dakar Rally. I år tog de hem sin 18:e seger. För att säkerställa en pålitlig strömförsörjning satsade de på VARTA AGM-batterier. Det visade sig bli ett vinnande koncept.

För andra året i rad startade motorsportsäsongen i Saudiarabien med det legendariska ökenrallyt Dakar Rally. Tävlingen inleddes på den arabiska halvön den 3 januari i Jeddah och avslutades den 15 januari i samma stad. Under de tolv specialsträckorna körde tävlingsdeltagarna hela 480 mil i utmanande terräng som bestod av allt från höga sanddyner till djupa raviner med uttorkade flodbäddar. Inklusive transportsträckorna, avverkade deltagarna totalt 760 mil under tävlingens tolv dagar.

 Fjolårets vinnare i lastbilsklassen, KAMAZ, tog hem segern även i årets rally. De ryskbyggda lastbilarna tycks vara ostoppbara i den saudiska öknen. Det här var deras 18:e seger i lastbilsklassen, under de 30 år som de har medverkat. I år tog de dessutom hem de tre främsta placeringarna i tävlingen. För första gången i sin karriär fick Dmitry Sotnikov stå överst på prispallen. Andra platsen togs av Anton Shibalov och Airat Mardeev körde in som trea. Senast som KAMAZ tog hem de tre första platserna i Dakar Rally var 2015. 

Dakar Rally anses vara den tuffaste rallytävlingen i världen och både lastbilar och deras förare utsätts för enorma påfrestningar. Därför valde också KAMAZ att förlita sig på en pålitlig strömkälla till sina lastbilar. De valda AGM-batterier från VARTA® som är utvecklade för att konsekvent hantera krävande belastningar och varierande körmönster och applikationer. Byggd med den mest avancerade batteritekniken, levererar VARTA AGM den höga prestanda som krävs, samtidigt som det tål stark värme, korrosion och vibrationer. Batterierna garanterar säkerhet och tillförlitlighet under alla förhållanden - även de otroligt hårda som råder under Dakar Rally!

Medlemsnyhet

Företag
Clarios Sweden AB

Sankt Eriksgatan 63B
112 34 Stockholm
Sverige
Clarios Sweden AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.063