23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Succé med anmälningar till Transportföretagens yrkesprov

| Medlemsnyhet | Företag Transportföretagen TF AB

Nu startar Transportföretagens yrkesprov. Runt 1300 elever från fordons- och transportprogrammet på över 100 olika gymnasieskolor kommer att genomföra proven fram till mitten av maj.

Syftet är att höja nivån och statusen på utbildningen och branschens yrken.

Rent tekniskt genomförs provet i en webbapplikation, där elever får svara på ett antal fordonstekniska frågor. Provet riktar sig till fordonstekniska elever som i gymnasieskolan utbildar sig till personbilsmekaniker, lastbilsmekaniker och maskinmekaniker.

”Det är mycket värdefullt att intresset för yrkesprovet är stort. Motorbranschen har ett långsiktigt rekryteringsbehov och det är viktigt att företagen hittar rätt kompetens. Yrkesprovet utgör en värdefull del i att både mäta elevernas kunskaper men även att vässa kvaliteten och nivån på utbildningen. Särskilt glädjande är dessutom att vårt nya diagnostiska prov för årskurs 2-elever attraherar fler än 500 elever”, säger Caj Luoma, chef kompetensförsörjning, Transportföretagen.

Ämnesområden som tas upp i provet är bland annat miljö, kvalitet, säkerhet, system, verktyg, diagnosutrustning, kraftöverföring, bromssystem och elsystem. 

Elever som deltar i yrkesprovet får ett intyg över vilka delkvalifikationer som eleven har klarat av.

”Motorbranschen befinner sig mitt i ett teknikskifte. Det innebär att utbildningarna måste motsvara den nya tekniken. Att mäta elevernas kunskap genom ett yrkesprov är mot den bakgrunden värdefullt för att driva utvecklingen på utbildningarna framåt”, avslutar Caj Luoma.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Transportföretagen TF AB

Fack 1624
FE 965
751 75 Uppsala
Sverige
Transportföretagen TF AB

Sänd till en kollega

0.094