23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Atlas Copco introducerar en helt ny syrgasgenerator OGP+

| Medlemsnyhet | Företag Atlas Copco Compressor AB

Med OGP+ tillhandahåller Atlas Copco en kompakt syrgasgenerator med världsledande tillförlitlighet, prestanda och kostnadsbesparingar. Den är 30 % mer effektiv än tidigare modeller och minskar energiförbrukningen med 70 %.

Många industrier är beroende av syre. Att syre används inom sjukvården är känt för de flesta, men det finns även andra applikationer där syre är avgörande för produktionsprocessen, däribland ozonproduktion, fiskodling, produktion av biogas, metallurgi och läkemedelsproduktion.
 
Under lång tid kunde företag endast få tag i syre genom att köpa syrgas på flaska eller flytande syre på bulk. De senaste tekniska framstegen gör det dock möjligt för många användare att producera sitt eget syre. Med ett syrgassystem on-site, som består av en kompressor en syrgasgenerator och ett par tankar, elimineras kostnaderna för och de logistiska utmaningarna med att köpa, flytta och lagra syrgas. I och med introduktionen av syrgasgeneratorn OGP+ med PSA-teknologi (Pressure Swing Adsorption) sätter Atlas Copco ribban ännu högre med en mängd nya användarfördelar och betydande driftbesparingar.   
 
Genom att optimera PSA-tekniken sätter OGP+ nya standarder för effektivitet. Vid full belastning förbrukar den 30 % mindre tryckluft för att producera samma mängd syre som en traditionell gasgenerator. Resultatet blir att kunderna når dubbelsiffriga minskningar av den totala kostnaden per enhet syre.
 
Med den egenutvecklade VCS-tekniken (Variable Cycle Saver) introducerar OGP+ ytterligare energibesparingar. VCS optimerar PSA-cykeln genom att anpassa konsumtionen av tryckluft då behovet av syre är lägre. Genom att eliminera energispill vid lägre efterfrågan genererar VCS upp till 70 % extra energibesparingar.
 
Den exakta syrekoncentrationen som behövs i en viss applikation kan ställas in med ett enkelt knapptryck, en unik kombination av användarvänlighet och energibesparingar. OGP+ kan producera syre med en renhet på upp till 95 % och erbjuder en mer kostnadseffektiv lösning för applikationer med hög renhet än syre på flaska eller bulk. För de många industriella applikationer som inte kräver 95 % ger OGP + ännu större besparingar. Eftersom syre med hög renheten kräver mer energi så kan OGP+ leda till omedelbara driftbesparingar bara genom sin förmåga att anpassa renheten efter behovet (samtidigt som den bibehåller högsta gaskvalitet). De ekonomiska fördelarna av att producera endast den renhet som krävs i applikationen sträcker sig även till investeringskostnaderna eftersom man kan klara sig med en mindre kompressor och en mindre syrgasgenerator vid lägre renheter.
 
OGP + har utformats för att ge maximal kvalitet och tillförlitlighet. Kontinuerlig och automatisk övervakning av inloppsluften skyddar integriteten hos zeolitmolekylsikten (ZMS) som adsorberar kvävet ur den inkommande tryckluften.
 
Dessutom övervakar OGP+ kontinuerligt det syre som framställs. Om det uppstår några renhetsproblem kommer generatorn att ingripa och hindra syret från att nå applikationen tills renhetsnivån har återställts.
 
OGP+ sparar också plats på kundernas produktionsgolv. Tack vare sin design tar generatorn ett betydligt mindre utrymme i anspråk än branchstandard.
 
”Att producera syrgas on-site var redan ett övertygande förslag. Men OGP+ höjer verkligen ribban för alla viktiga riktmärken, från effektivitet till prestanda och tillförlitlighet, säger Niclas Caldegren, Affärsutvecklare Industriella Gaser på Atlas Copco Compressor. ”Kunderna har en stabil syretillförsel och renhet till en betydligt lägre kostnad per enhet. Oavsett om du jämför det med köpt syre eller andra gasgeneratorer on-site så erbjuder OGP+ fördelar som inte går att överträffa. ”
 
OGP + finns i åtta modeller med en flödeskapacitet från 2-37 Nm³ / h. Den kan beställas över hela världen från och med mitten av juli.

Medlemsnyhet

Företag
Atlas Copco Compressor AB

Sickla Industriväg 19
105 23 Stockholm
Sverige
Atlas Copco Compressor AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.093