23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Transportföretagen ger sig ut på turné

| Medlemsnyhet | Företag Transportföretagen TF AB

Motorbranschens rekryteringsbehov är stort och betydelsen av relevant utbildning ökar. Transportföretagen kommer därför under hösten att ge sig ut på turné för att berätta om branschens förutsättningar för alla studie- och yrkesvägledare.

– Vi från Transportföretagen och branschen vill träffa så många studie- och yrkesvägledare som möjligt för att visa vad vi kan erbjuda eleverna. Motorbranschen är i en ganska stor omställning vilket gör det till en attraktiv sektor, säger Maria Sjölin Karlsson, regionalt verksamhetsansvarig kompetensförsörjning på Transportföretagen.

Behovet är stort av både kundmottagare, säljare och bensinstationspersonal som däckmontör och mekaniker – både nu och på sikt.

– Vi behöver visa vad yrket har att erbjuda nu när allt fler bilar blir både uppkopplade och laddbara. Jag ser också att studie- och yrkesvägledarnas roll kommer att bli än viktigare – inte minst med tanke på att regeringen föreslår en dimensionering av framtidens utbildningssystem. Därför behöver vi som bransch stärka vår dialog med dem, säger Maria Sjölin Karlsson, regionalt verksamhetsansvarig kompetensförsörjning på Transportföretagen.

På plats kommer deltagarna bland annat att få lyssna till hur arbetet med att stärka kvalitén i skolorna fortgår genom Motorbranschcollege, om teknikskiftet som pågår och hur det påverkar gymnasieutbildningen och in Transportföretagens arbete med att attrahera fler kvinnor till branschen samt arbetet med att stärka befintlig personal som inte har svenska som modersmål.

– Vi arbetar intensivt när det gäller att rekrytera och attrahera fler till branschen, inte minst kvinnor, samt att höja kvalitén på utbildningarna men även att utveckla och ta hand om befintlig personal, säger Maria Sjölin Karlsson.

För närvarande planeras följande seminarium:
• 29 oktober 2021 Helsingborg, Börjessons Bil
• 9 november 2021 Örebro, Toyota
• 10 november 2021 Jönköping, Finnvedens Lastvagnar
• 22 november 2021 Stockholm/Haninge, Olofsson Bil
• 7 december 2021 Stockholm/Upplands Väsby, KIA
• 10 december 2021 Norrland, Digitalt seminarium


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Transportföretagen TF AB

Fack 1624
FE 965
751 75 Uppsala
Sverige
Transportföretagen TF AB

Sänd till en kollega

0.078