23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Automatlåda i unikt fordon skapar komfort för föraren

| Medlemsnyhet | Företag Allison Transmission

I en kommun i Stockholmsområdet rullar ett nytt fordon runt på vägarna. Maskinen från Ströman Maskin AB är uppbyggd för att klara både sopning, brunnsugning, snöröjning och halkbekämpning – allt efter väder och säsong.

För att skapa komfort för föraren valde man att rusta maskinen med en automatlåda från Allison Transmission, som möjliggör mjuka växlingar, hög användarvänlighet och en bra arbetshastighet för alla användningsområden.

Kameleontsystem

Efter en offentlig upphandling valde en kommun i Stockholm att investera i en ny sopmaskin från Ströman Maskin AB. Det ställdes krav på lastförmåga, en god arbetsmiljö och möjlighet att hantera olika användningsområden såsom sopning och snöplogning.

Resultatet blev en maskin byggd på ett Scania XT chassi, med ett kameleontsystem som tillåter kunden att själv göra om sopmaskinen till en lastbil för snöröjning eller halkbekämpning. För bästa möjliga körupplevelse och möjlighet till bra arbetshastigheter för varje uppgift, har fordonet utrustats med en automatlåda från Allison Transmission – ledande designer och tillverkare av konventionella och elektrifierade drivsystemslösningar.

Maskin som klarar mycket

Ströman Maskin AB fick in ordern i augusti 2020. Magnus Roslund, ansvarig säljare på Ströman Maskin AB, berättade om processen:

”Efter att vi fick in ordern köpte vi in en Scania-lastbil från Bilab i Kungälv som sedan skickades till Bucher Municipal; vår huvudman i Danmark. De byggde bilen för att matcha kundens önskemål och sedan kom den tillbaka till oss för komplettering. I juni i år levererade vi fordonet och efter lite utbildning tillsammans med kunden är den nu ute och kör på gatorna.”

”Just nu används maskinen för både underhållssopning och brunnsugning, och kommer att göra det tills vintern kommer. Sen har vi förberett fordonet så att kunden själv kan växla från en sommarbil till vinterbil, så att den istället för sopning kan användas till snöröjning och halkbekämpning när vädret kräver det”, sa Magnus Roslund.

En bättre körupplevelse

Fordonet är utrustat med en automatlåda från Allison Transmission 4500 Series™ (Scanias referens GA867). Automatlådan är kalibrerad för att klara låga hastigheter och kalibreringen är gjord med hjälp av Allisons auktoriserade partner IM Transmission i Stockholm.

Växellådan är bara en av fordonets många detaljer, men rätt val av växellåda har stor betydelse för helheten:

”Vår kund hade använt andra växellådor förr, men något som gjorde att de uppskattade och valde en låda från Allison var att denna kan erbjuda mjuka växlingar och möjligheter för att skapa bra arbetshastigheter för varje arbetsområde. Maskinen kommer att färdas i stadstrafik under både sommaren och vintern, så det var extra viktigt för kunden att den skulle klara lägre hastigheter och vara både bekväm och säker för föraren. Därför är automatlådan från Allison ett bra val, då det i stort sett bara är till att gasa och köra”, avslutade Magnus Roslund.

Om Allison Transmission

Allison Transmission (NYSE: ALSN) är världens största tillverkare av helautomatiska växellådor för medeltunga och tunga kommersiella fordon, medeltunga och tunga taktiska amerikanska försvarsfordon, samt leverantör av drivlösningar för kommersiella fordon, inklusive elhybrid och helelektriska drivsystem som förbättrar sättet som världen fungerar. Produkter från Allison används i en mängd olika fordon, inklusive vägbilar (distribution, avfall, byggnad, brand och nödsituationer), bussar (skola, transfer och turistbuss), husbilar, motorfordon och utrustning (energi, gruvdrift och byggnadsapplikationer) och försvarsfordon (hjul och spår). Företaget grundades 1915 och har sitt huvudkontor i Indianapolis, USA. Med en marknadsnärvaro i mer än 80 länder har Allison regionalt huvudkontor i Nederländerna, Kina och Brasilien med tillverkningsanläggningar i USA, Ungern och Indien. Allison har också cirka 1 500 oberoende distributörs- och återförsäljarplatser över hela världen. För mer information, besök allisontransmission.com.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Allison Transmission

One Allison Way Indianapolis, IN 46222 USA
462 22 Indianapolis, US
Sverige
Allison Transmission

Sänd till en kollega

0.078