23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Brigade lanserar nytt kollisionsdetektionssystem med AI

Marknadsledande leverantör av fordonssäkerhetssystem Brigade lanserar ett nytt förutsägande kollisionsdetekteringssystem med AI teknologi.

Sidescan®Predict är nästa generation av kollisionsundvikande säkerhetssystem. Med stöd av Knowledge Transfer Partnership initiativet med Cambridge University, var syftet att utveckla ett kostnadseffektivt och tillförlitligt kollisionsdetekteringssystem som intelligent kan särskilja potentiella kollisioner och varna föraren tillräckligt med tid för ingripande – ett förutsägande varningssystem.

 Efter att ha varit under utveckling och genomgått rigorösa tester i mer än sju år, inklusive 10 000 timmars forskning, hade Sidescan®Predict sina första försök 2020 och fick utmärkt förarfeedback. Förare noterade en betydande minskning av risken för kollision med både utsatta trafikanter och statiska föremål.

 Genom användningen av artificiell intelligens samlar Sidescan®Predict ständigt in objektdetekteringsdata, såsom hastigheten och avståndet för en cyklist eller andra utsatta trafikanter från lastbilen. Ytterligare teknologi är inbäddad i Sidescan®Predict systemet för att samla information som hastighet, riktning, acceleration och svängningshastigheten för ett fordon.

 Dessa data matar en algoritm skapad av Brigade för att beräkna risken för en kollision med cyklister och fotgängare som befinner sig i närheten av fordonet.

 Dessutom förblir systemet alltid påslaget när fordonets hastighet är under 30km/h, oavsett indikatorval och kan inte avaktiveras av föraren.

 Systemet är designat för de flesta styva karossfordon, inklusive distributionsbilar, tippbilar, sopbilar, blandarbilar, turistbussar och bussar med en minsta längd på 5,2 m och består av sex sensorer som har en detekteringsarea på 2,5 meter (jämfört med industristandarden 1m till 1,5m). Dessa funktioner hjälper till att minska risken för dödsfall med ytterligare 84 %.

 Sidescan®Predicts funktioner och fördelar

 •       Sidescan®Predict är alltid påslagen vid hastigheter under 30km/h. Avgörande är att kollisionsskyddet är aktivt med eller utan indikatorerna på. Detta är särskilt viktigt eftersom det är känt att vissa förare blir irriterade av falska varningar och därför kommer att undvika att använda sin indikator så att deras system inte utlöser varningar, vilket potentiellt utsätter utsatta trafikanter för risker

•       En automatisk ljusstyrkefunktion anpassar Sidescan®Predict till ljusförhållandena i hytten, så att den visuella varningen inte går förlorad bland de många lamporna som finns i en modern hytt

•       Sidescan®Predict kan eftermonteras på befintliga fordon och konfigurationsmjukvaran gör flera systemtester för att säkerställa att sensorerna är korrekt placerade och korrekt monterade

•       En visuell varning i hytten indikerar om systemet har ett fel

•       Systemet är konkurrenskraftigt prissatt och levereras komplett med en omfattande användarmanual (som också finns tillgänglig online) och en utbildningsvideo

•       Installationstiden är cirka sex timmar och integreras med andra Brigade system för att ge en komplett lösning. Ytterligare hastighets- och indikatoromkopplare krävs inte, vilket minskar system- och installationskostnaderna

•       Dessa, nästa generations sensorer, har bredare detekteringsområden och minskar därför riskerna

 Agneta Ferdfelt, marknadschef på Ferdfelt, Brigade i Sverige

 "Till skillnad från befintliga system, som helt enkelt registrerar närvaron av ett potentiellt hinder, samlar Sidescan®Predict ständigt in data i ett fordons närhet. Detta ger ytterligare fördelar för förarna genom att avsevärt reducera falsklarm och öka förtroendet för varningssystemets noggrannhet. Vi är glada över att kunna lägga till Sidescan®Predict till vårt breda utbud av säkerhetssystem för kommersiella fordon och vi är övertygade om att det kommer att ha en positiv inverkan på väg- och arbetsplatssäkerheten och förhindra dödsfall.”

 Vad vi på Ferdfelt gör

 Vi är ett dedikerat team som brinner för att rädda liv genom att förse förare av kommersiella fordon och mobila maskiner, påbyggare och tillverkare runt om i världen med säkerhetssystem och tjänster som hjälper till att förbättra effektiviteten och förhindra kollisioner mellan fordon och fotgängare, cyklister, andra fordon och föremål.

 Vi älskar banbrytande ny teknologi och utveckla och förfina dem till branschledande, högkvalitativa och pålitliga lösningar för våra OEM- och eftermarknadskunder.

Information om Brigade:

 Brigade Electronics är en världsomspännande marknadsledande leverantör av säkerhetssystem och lösningar för kommersiella fordon och maskiner.

 Brigades produkter minskar risken för kollisioner och skyddar utsatta trafikanter genom att minimera fordons döda vinklar och hjälper förare att manövrera säkert.

 Brigade Electronics grundades 1976 av Chris Hanson-Abbott OBE och introducerade det allra första backlarmet i Europa och har legat i framkant när det gäller fordons- och anläggningssäkerhet sedan dess, banbrytande nya produkter och utveckling av ny, patenterat, teknologi.

 Brigades produktportfölj inkluderar 360-graders Kamerasystem, Kamera-övervakningssystem, White Sound® Backvarningssytem, Sensorsystem för hinderdetektering, Radarsystem för detektering av hinder och Digitalare inspelare.

 

Ferdfelt Trading AB
Albybergsringen 116
137 69 Haninge
Haninge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5563030492

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.031