23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Skruvkompressor GA VSDS finns nu i fler storlekar

Atlas Copco utökar skruvkompressorserien GA VSDS med storlekar på 5-18 kW, vilket betyder att serien nu finns i storleken 5-37 kW.

Serien GA VSDS oljeinsprutade skruvkompressorer med storlekar på 22-37 kW introducerades i slutet av år 2021. Nu utökar serien med storlekar på 5-18 kW. De mest energieffektiva, hållbara och flexibla kompressorsortimentet på marknaden idag blir större genom att bli mindre.

Atlas Copcos första generationens kompressorer med drivning med variabelt varvtal (VSD) släpptes år 1994, den gav dig upp till 35% energibesparing. Vår VSD+ släpptes år 2013 och uppnådde 50%. Nu höjer GA VSDS ribban igen med energibesparingar på upp till 60%. GA 5-37 VSDS är utvecklad och byggd för en generation som vill ha allt.

 

”VSD-tekniken har tagits till S-nivå

• Savings - Sparmöjligheter

• Sustainability - Stabil och hållbar

• Smart performance - Smart prestanda

• Superior connectivity - Suveräna anslutningsmöjligheter

• Small and silent - Små och tysta”

Citat av: Johan Köhler, Business Line Manager Industrial Air, Atlas Copco Compressor AB

 

Sparmöjligheter

GA VSDS ger energibesparingar på upp till 60% jämfört med våra GA-modeller med fast varvtal. Ytterligare energibesparingar med upp till 80% värmeåtervinning kan göras med ett tillval för värmeåtervinning.

 

Stabil och hållbar

Dess tvåsiffriga minskning av energianvändningen gör GA VSDS till den mest hållbara kompressorn som finns på marknaden idag. Dessutom är det den första kompressorn som har en IE5 ferritassisterad synkron reluktansmotor som inte är beroende av sällsynta jordartsmetaller.

 

Smart prestanda

GA VSDS är den första verkligt smarta och anpassningsbara kompressorn. Varje kund får prestanda och effektivitet optimerade för deras applikation, behov och förutsättningar. En ny funktion är det smarta temperaturkontrollsystemet (STC) som säkerställer full insprutningstemperaturkontroll. Detta för att eliminera risken för kondensbildning och maximera kompressions effektiviteten. En annan ny funktion är överkapacitetsläge. Det läget tillåter operatören att tillfälligt och säkert överskrida sin kompressors maximala kapacitet.

 

Suveräna anslutningsmöjligheter

GA VSDS är den ultimata anslutna kompressorn. Den levereras som standard med det toppmoderna operativsystemet Elektronikon® Touch, EQ2i multipelkompressorkontroll, OPC UA-anslutning samt SMARTLINK fjärrövervakning och analys.

 

Små och tysta

Tack vare dess mycket låga ljudnivåer kan GA 5-18 VSDS installeras direkt på produktionsgolvet. Där tar kompressorn väldigt lite plats tack vare sin kompakta, vertikala konstruktion.

 

”För dig som söker en energieffektiv och hållbar kompressor, kan GA VSDS vara den tryckluftskompressor som uppfyller dina krav.”

Citat av: Jonas Gustafsson, Distriktansvarig säljare region väst, Atlas Copco Compressor AB

 

Läs mer om GA VSDS här: https://www.atlascopco.com/sv-se/compressors/products/air-compressor/oil-injected-rotary-screw-air-compressor/ga-vsds

Atlas Copco Compressor AB
Sickla Industriväg 19
105 23 Stockholm
Nacka kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561552794

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.048