23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Minska trafikolyckor med AI Radar från BRIGADE

Brigades nya Radar Predict använder artificiell intelligens och varnar föraren om risken för en kollision. Med AI teknologin minskar det även alla falska varningar. Detta är den perfekta lösningen för att göra trafiken säkrare för cyklister och fotgängare.

Med fler lastbilar på svenska vägar innebär det att åkare bör överväga att utöka sina flottors säkerhetsteknik.

För Brigade är det fortsatta antalet dödsfall som involverar lastbilar och utsatta trafikanter helt enkelt chockerande. När vi ser större lastbilar köra på Sveriges gator, måste transportföretagen ta en ny titt på sin kamera- och sensorteknik. Äldre system av sensorer var mindre intelligenta och kunde skapa falska varningar som uppstod bl.a. från släpvagnens (trailerns) artikulation, så det var inte praktiskt att ha tekniken monterad på den typ av fordon

Men toppmoderna system, som Brigades nya Radar Predict, använder artificiell intelligens för att upptäcka om fordonet har ett släp och varnar bara föraren om risken för en kollision vilket minskar antal falska varningar.  Systemet är också idealiskt vid filbyten på motorvägar.

Brigades Radar Predict är en av de mest tekniskt sofistikerade produkterna i Brigades portfölj. Det utvecklades som ett mycket exakt kollisionsdetekteringssystem som använder artificiell intelligens (AI) för att fastställa potentiella kollisioner och varna föraren i tillräckligt god tid för ett ingripande. Som ett prediktivt system som minimerar falska varningar kan Radar Predict upptäcka utsatta trafikanter upp till fem meter från sidan av fordonet, sju meter framför fordonet och upp till 30 meter bakom fordonet .

Radar Predict samlar ständigt in objektdetekteringsdata som hastighet, riktning, acceleration och svänghastighet för ett fordon med hjälp av radarteknik. Den samlar också in information från cyklister eller andra utsatta trafikanter, till exempel deras hastighet och avstånd från lastbilen. Dessa data överförs sedan genom en processor som skapats av Brigade för att beräkna kollisionspunkten med trafikanter bredvid fordonet, vilket ger varningar till föraren om eventuella risker genom en visuell display tillsammans med ljudvarningar.

Vill du veta mer om Brigade Radar Predict, kontakta Agneta på 0768-684840.

Ferdfelt Trading AB
Albybergsringen 116
137 69 Haninge
Haninge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5563030492

Kontaktperson

AF
Agneta Ferdfelt
Försäljninschef
+46 768684840 agneta@ferdfelt.se

Sänd till en kollega

0.031