23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Upptäck tillväxtmöjligheter med Vehicles in Operation Data

På dagens konkurrensutsatta eftermarknad för fordon är det avgörande för reservdelstillverkare och återförsäljare att maximera sin befintliga verksamhet och samtidigt utforska nya marknader och segment.

TecAlliance, den ledande experten för datahantering och processer på fordonseftermarknaden, stöder dem med sina omfattande Vehicles in Operation (VIO) data för 77 länder. TecDoc VIO Data ger värdefulla insikter om globala marknader, vilket gör det möjligt för företag att fatta välgrundade beslut, driva tillväxt och optimera lagerhanteringen.

Tillverkare av reservdelar och handelskunder står inför utmaningen att hålla sig strategiskt och tekniskt uppdaterade samtidigt som de hanterar enorma mängder data som är kopplade till tusentals fordonskonfigurationer och reservdelar.

"I detta konkurrensutsatta landskap ser jag det som viktigt att arbeta med att maximera din befintliga verksamhet och samtidigt utnyttja nya marknader och segment", säger Dennie Coolen, produktägare för VIO- och OE-data på TecAlliance. "Vehicle in Operation-data är avgörande för effektiv del- och produktutveckling samt hantering av produktlivscykeln."

Optimera lagerhanteringen

För återförsäljare är effektiv lagerhantering avgörande för att möta kundernas krav och upprätthålla verksamhetens lönsamhet. Med VIO Data får de korrekta och omfattande insikter om eftermarknaden för fordon och kan fatta datadrivna beslut och optimera sin lagerhantering.

VIO erbjuder detaljerad information om antalet fordon på vägarna för specifika märken, modeller, motortyper och regioner med en fullständigt specificerad märkes- och modelltabell. Med hjälp av dessa data kan de identifiera vilka fordonsmodeller som ökar i popularitet och vilka som minskar på marknaden.

Dessutom tillhandahåller TecAlliance's VIO Data detaljerade lagerdata för 29 länder på nationell och regional nivå, vilket möjliggör mer exakt lagerplanering. Data finns tillgänglig på en djupare geografisk nivå, såsom stad, postnummer eller kommun. Återförsäljare kan säkerställa att de har rätt delar och komponenter i lager baserat på de fordon som servas på marknaden. Detta minskar överskottslagret och minimerar obehagliga situationer med lagerbrist.

Effektiv produktutveckling och strategisk planering

För reservdelstillverkare är det avgörande att få korrekta marknadsinsikter för effektiv produktutveckling och strategisk planering. TecAlliance's VIO-data erbjuder fullständigt specificerade lagerdata för fordon, inklusive över 60 fordonsattribut för 7 regioner och 77 länder. De aktuella uppgifterna omfattar personbilar, lätta kommersiella fordon och tunga kommersiella fordon (inklusive bussar) och finns tillgängliga så tidigt som sex månader efter fordonsregistreringen.

"Med hjälp av dessa data har en reservdelstillverkare möjlighet att öka sin marknadsandel och överväga att expandera till nya marknader. Vi tillhandahåller också historiska data och prognosdata för att stödja våra kunder i att prognostisera potentiell försäljning och analysera den historiska utvecklingen av bilparken", säger Coolen.

Pålitliga och korrekta data från TecAlliance

TecAlliance har åtagit sig att tillhandahålla tillförlitliga och korrekta VIO-data. Uppgifterna kommer från lokala myndigheter, inklusive officiella uppgifter om fordonsförsäljning, registreringssiffror och försäkringsuppgifter. Dedikerade lokala analysteam säkerställer att uppgifterna är korrekta och tillförlitliga.

"Med hjälp av en kombination av AI-verktyg och manuella processer översätter vi rådata till TecAlliance-standarden. Med vårt unika harmoniseringsverktyg kan vi skapa länkar mellan rådatafiler och vår interna fordonsdatabas (TecDoc Reference Data) med hjälp av interna fordonsidentifierare som TecDoc K-Type och N-Type", förklarar Coolen.

Få ut mesta möjliga av VIO Data

För att maximera fördelarna med VIO-data kan VIO-data också integreras i andra TecAlliance-dataprodukter och mjukvarulösningar. "Genom att använda VIO-data i TecDoc PMA (Product Management Analytics) eller globala PIM TecDoc ONE, kan våra kunder få djupare insikter för att optimera sin produktsortimenthantering. De kan enkelt prioritera luckor och fatta datadrivna beslut", säger Coolen.

För att tillgodose företag i alla storlekar erbjuder TecAlliance flexibla prenumerationspaket för VIO Data, vilket möjliggör anpassade landsändringar för att möta specifika affärsbehov.

En detaljerad intervju med produktägaren Dennie Coolen finns på tec.al/Interview_VIO.

TecAlliance GmbH
Steinheilstraße 10
85737 Ismaning
Tyskland
VAT nummer: DE212306071

Sänd till en kollega

0.047