23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

BRIGADE & Ferdfelt visar en ny typ av Radar på Entreprenad Live!

Nya 77GHz Backsense® Radar är designad för att noggrant upptäcka människor och föremål i döda vinkeln. Backsense® kraftiga radarsensorsystem är utvecklad för att upptäcka människor och föremål i döda vinklar, vilket avsevärt minskar antalet olyckor. De upptäcker stillastående och rörliga föremål, vilket ger föraren visuella och hörbara varningar i hytten – varnar föraren vars uppmärksamhet inte kan fokuseras på alla riskområden.

Varför Backsense® Radardetektering för kommersiella fordon och maskiner?

Branscher som gruvdrift, stenbrott, jordbruk och anläggning använder maskiner och anläggningsutrustning, som till sin natur utgör en fara om de inte sköts på ett säkert sätt. Döda vinklar tenderar att vara mycket större på dessa fordon och inkluderar inte bara den bakre och närmaste sidan utan även framsidan, särskilt med förhöjda förarpositioner. Terrängen är hård, fordon utsätts mer aggressivt för väder och vind medan tjockt damm och mörker minskar sikten ytterligare.

ISO 5006-standarden för schaktningsutrustning tar upp problemet med döda vinklar runt ett fordon. Det sägs att för att möjliggöra korrekt, effektiv och säker drift måste operatören kunna "upptäcka närvaron av en stående person (ca. 1,5 m lång), 1 m utanför maskinens omkrets." Kameraövervakningssystem tillhandahåller detta till viss del, men under svåra förhållanden är en rad kompletterande anordningar avgörande för att ge visuella och hörbara operatörsvarningar.

Banbrytande teknik för upptäckt av radarhinder

Backsense® radarsensor använder Frequency Modulated Continuous Wave (FMCW)-teknik, och sänder en kontinuerligt varierande radarfrekvenssignal med unika tidsstämplar till varje instans av vågen. Tiden för den återvändande vågen refereras till stämpeln utan att radarn behöver pausa sändningen. Detta ger mer exakt detektering än alternativa radarprodukter som använder Pulsed Radar-teknik som sänder en radarskur och sedan lyssnar efter den återkommande vågen.

77GHz Backsense® viktigaste funktioner:

  • Snabbare reaktionstid på 100 ms
  • Längre detekteringsräckvidd upp till 60 m
  • Upptäcker en fotgängare upp till 17 m
  • Mindre storlek på sensor
  • Slag- och stöttålig
  • 3 års Brigade garanti
  • Programmerbart detektionssystem

Kom och träffa oss i vårt säkerhetstält 253B Entreprenad Live på Landvetter och prata säkerhet och hur vi kan hjälpa till för säkrare arbetsmiljö och/ eller så nås vi på 08-7493550 & kundkontakt@ferdfelt.se 

Ferdfelt Trading AB
Albybergsringen 116
137 69 Haninge
Haninge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5563030492

Kontaktperson

AF
Agneta Ferdfelt
Försäljninschef
+46 768684840 agneta@ferdfelt.se

Sänd till en kollega

0.047