23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

DENSO lanserar "Everycool", ett kylsystem för kommersiella fordon och lastbilar

Everycool systemet bidrar till en förarvänlig och miljömedveten logistikbransch.

KARIYA (Japan) ― DENSO CORPORATION har tillkännagivit att de har utvecklat "Everycool", ett avancerat kylsystem som ger komfort och energieffektivitet när ett kommersiellt fordons motor är avstängd.

Denna produkt kommer att vara tillgänglig för köp från december i år (2023)  i Japan genom DENSO SOLUTION CORPORATION. DENSO har åtagit sig att förverkliga ett "välbefinnande kretsloppssamhälle" för framtiden 2035 - ett samhälle fyllt av människors leenden genom att koppla samman och harmonisera

"De fem flödena": "Fri rörlighet för människor", "Flöde av varor", "Energi" Användning", "Minimering av resurskrav" och "Dataflöde".

Inom området "Flow of Goods" är DENSO fokuserat på att ta itu med utmaningar inom logistikbranschen, som att förbättra arbetsförhållandena för lastbilschaufförer och att uppnå ett effektivt energiutnyttjande. Den nyutvecklade "Everycool" från DENSO är ett kylsystem som kan användas när en lastbils motor inte är igång. Det uppnår de dubbla målen att förbättra förarens arbetsförhållanden under varma sommarsäsonger och minska miljöpåverkan och främja ett effektivt energiutnyttjande genom att sänka bränsleförbrukningen.

 

Nyckelfunktioner i Everycool, komfort och energieffektivitet kombinerat:

"Everycool" utnyttjar DENSOs expertis inom luftkonditioneringsteknik, riktar kall luft intensivt mot föraren, vilket ökar komforten. Jämfört med traditionella kylsystem i hela kabinen i Japan, minskar den strömförbrukningen med cirka 57 %,*2 för att uppnå energieffektivitet. Som ett resultat kan den drivas med fordonets standardbatteri.

Kompakt och lätt:

Till skillnad från konventionella kylsystem som hade separata inomhus- och utomhusfläktar för värmeväxling, integrerar "Everycool" fläkten, vilket gör att en enda enhet kan utföra hela värmeväxlingen. Dessutom har den en liten elektrisk kompressor som är speciellt utvecklad med hjälp av fordonsteknologi. Dessa två innovationer resulterar i en minskning med cirka 30 % i storlek*2 och cirka 63 % i vikt*2 jämfört med konventionella kylsystem i Japan.

Denna kompakta design bidrar till att säkerställa kabinutrymme för förare, förbättra kvaliteten på deras vilopauser och stödja säker och effektiv drift. Dessutom påverkar dess lätta design minimalt lastkapaciteten, vilket bidrar till att upprätthålla leveranseffektiviteten.

Kompatibilitet med ett brett utbud av fordonstyper:

Den mindre storleken på "Everycool" jämfört med traditionella kylsystem möjliggör installation utan att hindra bakrutans*3 sikt, vilket gör den lämplig för en mängd olika fordonstyper, inklusive inte bara stora lastbilar utan även medelstora lastbilar och traktorsläp.  Den kan installeras i både nya och befintliga fordon. DENSO kommer att fortsätta att ta itu med utmaningar inom logistikbranschen och sträva efter att tillhandahålla nytt värde som gynnar samhället.

Storlek:

(Endast kylanläggning) - 480mm (W) x 280mm (D) x 655mm (H) 
Producktvikt (Endast kylanläggning) -  12kg
Elkonsumtion (viktad förbrukning) -  300W
Tillämpliga fordon Stora lastbilar, medelstora lastbilar, traktorsläp (dragfordon)

 

https://www.denso.com/global/en/news/newsroom/2023/20230911-g01/

DENSO Europe BV
Hogeweyselaan 165
1382 JL JL Weesp
Netherlands
VAT nummer: NL800734853B01

Kontaktperson

LC

Sänd till en kollega

0.032