23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

En svensk världsledande anläggning och ett nytt koncept för cirkulär ekonomi har invigts!

Den 1 januari 2023 omstrukturerades Sveriges däckåtervinning i form av en ny struktur, nya identiteter och nya aktiviteter. I samband med det etablerades en världsledande däckåtervinningsanläggning vid Tekniska verkens område i Gärstad i Linköping. Anläggningen är en viktig förutsättning och nyckelspelare till att öka resursnyttan och materialåtervinningen, samt höja värdet av den återvunna däckråvaran.

Tillsammans med samarbetspartnern Årsjö Recycling bjöd Svensk Däckåtervinning in till två kunskapsdagar om återvinning ur ett annat perspektiv, med fokus på däckråvarans oväntade resursmöjligheter. Det är en unik transformationsresa inom hållbart värdeskapande som Sverige nu tar ledningen inom.

Svensk Däckåtervinning vill rikta ett stort tack till Östergötlands landshövding, Carl Fredrik Graf som var på plats och höll ett invigningstal. Talet betonade inte minst att arbetet mot ett hållbart samhälle innebär mod, konkret handling, engagemang och vilja från såväl offentliga aktörer, näringsliv och andra organisationer! Och stort tack till alla gäster som deltog, nationella såväl som internationella, och till Niklas Borg, kommunalråd Linköpings kommun för sitt deltagande och framförande.

www.sdab.se 

Däckbranschen Sverige AB
Box 124
185 22 Vaxholm
Vaxholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5590178959

Kontaktperson

FG

Sänd till en kollega

0.032